Gasztro-hétvége a Közép-Dunántúlon

2012. szeptember 20. 15:12 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Tíz éves a Kezes-lábos. Indulása óta a borászok, kiállítók és látogatók száma nagy örömünkre egyre nőtt, az egynapos fesztivál kétnapossá vált, és minden alkalommal igyekeztünk valamilyen újdonsággal még izgalmasabbá tenni a rendezvényt.

 Egy évtized alatt tehát sok minden történt, a Kezes-lábos alapvető koncepciója azonban nem változott. A jubileumra különleges programokkal készülünk, de az induláskor lefektetett filozófia ugyanaz.

 A X. Kezes-lábos Fesztiválra szeptember 22-23-án a szervezők meghívása alapján a legjobb kézműves, gasztronómiai kiállítók jönnek el, akik hagyományos módszerekkel, természetes alapanyagokból készítik termékeiket. A látogatók kóstolót kapnak a legkülönfélébb sajtokból, mézekből, lekvárokból, sokféle húskészítményt és pékárut ízlelhetnek meg és természetesen kinyitnak az etyeki pincék is.

A különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodunk.Olyan fellépőket kértünk fel erre a jeles alkalomra, mint a Budapest Bár, Ferenczi György és a Rackajam, a Cimbali Band, Lakatos Róbert és a Rév és lesz korpás Éva gyermekkoncert is.A gyermekeknek rengeteg szórakozási lehetőséggel kedveskedünk: lesznek népi játékok, versenyek és számos színpadi program. Ismét megrendezik a Fesztiválnyitó Lábos-felvonulást és a mindig nagy sikerű főzőversenyt Szőke Andrással.

Várjuk tehát egész hétvégén 10.00 órától a régi és új látogatókat, az ínyenceket, a gyermekes családokat és a kultúrára, zenére, könnyed, igényes szórakozásra vágyókat fergeteges hangulatú fesztiválunkon. Tíz év tapasztalatával a hátunk mögött mindent megteszünk majd, hogy a X. Kezes-lábos Fesztivál felejthetetlen élmény legyen.

Kezes-lábos.JPG

Ahány ház annyi lecsó! Az igazi lecsó mindig egyszeri és megismételhetetlen - épp ebben áll igazi lecsósága. A hónap utolsó szombatján szól a zene, pattog a tűz, és sok száz bográcsban fő az étel. A versenyen induló közel 400 csapat remekeiből a város szakácsaiból álló zsűri választja ki a 20 legjobbat az íz, a küllem és a tartalom alapján. Főzzön, és induljanak a város lecsókirálya, vagy -királynője címért!

lecso_plakat__2_.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr224790620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása