Óriási fejlesztések a Nordica Síarénában

2012. október 24. 08:51 - Itthon/Kitti

A tavalyi évben összesen hét fejlesztés történt a magyar sípályákon, az idén viszont Eplény csinál nyolcvanat. A fejlesztésekről folyamatosan számol be a Síaréna, ezért érdemes lesz az Itthon Közép-Dunántúlon blogját olvasni, ahol folyamatosan ismertetjük a fejlesztéseket.

A rendkívüli mértékű fejlesztéseknek köszönhetően a Nordica Síaréna teljesen megújul. Az egyes csákányos felvonó tetejétől az egyes pályáig 185 méter hosszúságban és 60 méter szélességben kialakításra került az 1/b pálya (http://siarena.hu/uj-sipalya-1b-neven/), amely már a második új sípálya idén (http://siarena.hu/epul-az-uj-6-os-palya/) Eplényben.

 A malom-völgyi fóliázott víztározó tó (http://siarena.hu/foliazott-to-bovitese/) medrének kitakarításával és a tó bővítésével a hóágyús víz tárolására szolgáló űrtartalom 6 000 köbméterrel megnövekedett, így a teljes kapacitás most 23 000 köbméter. A szintén kibővített ülepítő tó (http://siarena.hu/elotarozo-to-epult/) és a fóliázott víztározó közötti patakrész alját is kifóliázták, a későbbi eliszapolódás megelőzése miatt. Annak érdekében, hogy a megnövekedett tartalékvíz mennyiség eljusson a hegytetőre a szivattyú rendszer teljesítményét 75%-al megnövelték, pedig eddig sem volt alacsony.  

Holle Anyó udvara 150 fő befogadására képes bútorzattal lesz gazdagabb és esténként kivilágítást is kap. Akik magasabbra vágynak, azok felmehetnek a Nordica Síaréna 60 négyzetméteres Port.hu Napfény Teraszára (http://siarena.hu/napfeny-terasz/), amelyet a tároló-konténer tetején alakítottak ki, étel és ital kiszolgálással. Holle Anyó étterme sem mentesült a fejlesztések alól, mert az új és régi étteremrész teljes bútorzatát kicserélik.   

A síelni tanulók kedvében járva az oktató pálya vadonatúj elemekkel bővül. Aki a tanulópályát már kinőtte, annak nem kell félni a csákányos felvonóktól sem (http://siarena.hu/foldmunkak-a-c…os-felvonoknal/), mivel a ki és beszálló részeknél jelentős földmunkát végeztek a gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb használat érdekében.

A fejlesztések anyagi hátteréről itt olvashatnak bővebben.

 

Forrás: Nordica Síaréna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr184865938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása