Indul a fesztiválszezon!

2014. június 25. 11:24 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Nyáresti koncertek, időutazás a középkorba, ínycsiklandó illatok, lágy zene, fergeteges fesztiválok, kedves ismerősök, vidám családtagok…..

Ugye milyen kellemes érzéseket kelt bennünk, ha a nyári szabadságunkat tervezgetjük?

 Ebben a posztban a Királyi Régió öt legnagyobb fesztiváljához szeretnék egy kis kedvet csinálni, hogy minél többen megtapasztaljátok, hogy milyen sokszínű a régiónk.

báb.JPG

VZVúj.JPG

VÍZ,ZENE,VIRÁG FESZTIVÁL

Tata

június 27-29.

2014. június 27-29. között, 17 helyszínen, közel 200 program várja az érdeklődőket Tata festői környezetében, az Öreg-tó partján. Családi jellegű összművészeti esemény ez, mely a fenntarthatóság köré épül. A Víz a környezetvédelmet és az ökológiát, a Zene a társadalmi befogadást és toleranciát; a Virág a testi-lelki harmóniát, az egészséges táplálkozást, a családi életet jelképezi. A rangos hazai és külföldi zenekarok mellett (Quimby, Belga, Kft, Ghymes, Demjén, Mystery Gang, Alma együttes és még sokan mások), vízi versenyek, vízi felvonulás, fényfestés, virágkiállítás, gyermekprogramok, légi bemutató, tűzijáték, kirakodóvásár, borudvar is szórakoztatja a látogatókat. A fesztivál belépőjeggyel látogatható, a 14 év alattiak, valamint a regisztrált NOE tagok részére azonban a belépés díjmentes. A városban található múzeumok, kiállítások a Fesztivál ideje alatt a fesztiválbelépővel díjmentesen megtekinthetők.

http://vizzenevirag.hu

cigánymeggy.jpg

AGÁRDI CIGÁNYMEGGY FESZTIVÁL

Agárd

július 5.

Az Agárdi Pálinkafőzde idén is megrendezi  a Cigánymeggy Fesztivált! Július 5-én, szombaton, hungarikum randevúval, kemencés finomságokkal, koncertekkel (fellépők: Myrtill és a Swinguistique, Bloco de Samba Girassol, Fool Moon, Király Viktor), ingyenes lovagoltatással, játszókerttel és természetesen díjnyertes pálinkákkal várnak mindenkit szeretettel Agárdra! A rendezvényre a belépés ingyenes!

www.agardi.hu

KDU-Veszprémi Ünnepi Játékok-Veszprém.jpg

 

VESZPRÉMFEST

Veszprém

július 15-20.

A VeszprémFest több napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről, klasszikus zenéről, operáról, vagy popzenéről. Az idei nagyszínpadi fellépők: Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Katie Melua, Vaya Con Dios, The Brand New Heavies, Youssou N’dour és a Magyar Jazz Napja fellépői.A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

Kísérőrendezvényei: A Rozé, Rizling és Jazz Napok, ahol a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. Zenei programjai ingyenesen látogathatók. Másik kísérőrendezvénye a Jezsuita kolostorban rendezett programsorozat. 2014 a Nagy Generáció éve - ennek szellemében a kolostor színpadán hallhatjuk Sebestyén Mártát Balogh Kálmánnal és Andrejszki Judittal, Somló Tamást és barátait, Dés Lászlót, valamint a Karácsony János - Angler Ákos duót. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

www.veszpremfest.hu

SUMegVARFA.JPG

VÉGVÁRI NAPOK

Sümeg

augusztus 15-17.

A Kisfaludy Várkertben és Magyarország első történelmi élményparkjában mindkét nap 10.00 órától középkori forgatag: kézművesek, vásározók, gyerekfoglalkozások, pónilovaglás, múzeumok, gyermekjátszótér várja a vendégeket. Ízelítő a programokból: jelmezes felvonulás, történelmi lovasjátékok, lovagi torna, olasz zászlóforgatók, spanyol lovas karusszel, a sümegi vár tüzérségi támadása, solymászbemutató, bábelőadás. A programok egy része csak belépőjeggyel látogatható.         

www.sumegvar.hu

Szertartásjáték2.jpg

KORONÁZÁSI ÜNNEPI JÁTÉKOK

Székesfehérvár

augusztus 16-19.

Az idén másodízben kerülnek Koronázási Ünnepi Játékok.  Eseményei nyomán Magyarország egykori szakrális központjában minden évben néhány napra feltámad a középkor világa, főszerepben egy-egy nagy királyunk alakjával. A belvárosban középkori vásári forgatagot alakítanak ki, királyi óriásbábokkal vonulnak fel. 2014-ben a fesztivál központi alakja Szent László. Cselekedeteit és a róla szóló legendákat a Fény utca hét stációban idézi fel, Európa legnagyobb mozgó történelmi képregényén, mintegy 1 000 m2-en. A Fény utca nappal „Rajz utcává” alakul, hiszen a Rajzolni király! című pályázat nyertes művei kifeszített és kontúrokkal előrerajzolt vásznakon újraszínezhetők lesznek. A magyar királyok egykori koronázó temploma, a Nagyboldogasszony-bazilika helyén, a székesfehérvári Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhelyen, Magyarország legnagyobb épített szabadtéri színpadán László király koronázásának szakrális ünnepe elevenedik meg. A szertartásjátékon a részvétel jegyváltással lehetséges!

www.koronazas.hu

Vár mindenkit a Közép-dunántúli régió, a változatosság és élmények birodalma, nyáron is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr766413899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása