Irodalmi emlékfal Gárdonyi Géza szülőházánál

2014. augusztus 07. 11:38 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

ir.emlfal.jpg

Huszonkét Fejér megyei költő és író emlékfalát adták át augusztus 2-án Gárdonyban, Gárdonyi Géza szülőházának falán, az író születésének 151. évfordulóján.

A fal közpénz nélkül, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány saját forrásából, kisebb támogatók felajánlásából és három cég nagyobb adományából jött létre, mintegy 10 millió forintból. Célja az lenne, hogy minden fejér megyei diák legalább egyszer eljusson az emlékfalhoz, és irodalomtanáraik segítségével  megismerhessék, hogy kik alkottak, kik dolgoztak a megyében.

radó.jpg

Az emlékfalon  22 kortárs magyar szobrászművész 22 írót, költőt ábrázoló bronz domborműve található.

Helyet kapott: Wathay Ferenc, Virág Benedek, Ányos Pál, Vörösmarty Mihály, Eötvös József, Vas Gereben, Vajda János, Eötvös Károly, Gozsdu Elek, Bársony István, Radó Antal, Gárdonyi Géza, György Oszkár, Széchenyi Zsigmond, Kodolányi János, Németh László, Jankovich Ferenc, Csanádi Imre, Takács Imre, Keszei István, Sobor Antal, Bella István

Az avatással egyidőben jelent meg L.Simon László szerkesztette, iskolásoknak és felnőtteknek szóló olvasókönyv, amely mind a 22 írót és szobrászt bemutatja, minden alkotótól verseket és novellákat közöl.

További információ: www.gardonykultura.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr676580991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása