Koronázási Ünnepi Játékok

2014. augusztus 20. 07:43 - Év Utazója

A Koronázási Ünnepi Játékokon jártunk Székesfehérváron. A rendezvény nagyon hangulatos, igazi vásári forgatag korabeli ruhákat viselő emberekkel, zenével, fából készült vásári bódékkal. Ha koronát nem is kaptunk, rengeteg izgalmas programon vehettünk részt. Borókás kolbászt kóstoltam és még:

A Rajz utcában Vámosi Fanni Szent László legendái című felnagyított rajzát segíthettem kifesteni. Az én részem a zöld korona volt. 

korona.jpgItt lemeózhatjátok, hogy dolgoztam. :)

Tovább sétálva láttuk, hogy Szent László áll a téren. Annyira csüggedten szobrozott a többi báb között, hogy úgy döntöttünk életet lehelünk belé és egy kicsit megmozgatjuk elgémberedett tagjait. Nem volt egy kardio edzés, de hátha nem fájnak már úgy öreg csontjai. :) Gondoljatok csak bele, 1046-ban született... Nem mai darab.

óriásbáb.jpgIdősebb korban is jót tesz egy kis mozgás. :)

Este megnéztük a Fény utcát. Lényegében ez Európa legnagyobb mozgó történelmi képregénye. Épületek homlokzataira vetítik a képeket. Akár limonádét szürcsölve is nézhetitek egy-egy hangulatos kávézóból. Itt egy kis ízelítő: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr346618523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása