Történelmi Emlékhellyel gazdagodott a régió!

2014. szeptember 05. 11:26 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

erőd sztelé.jpg

Forrás: https://www.facebook.com/monostorierod

A Komáromi Erődrendszert Történelmi Emlékhellyé nyílvánították. Ezen alkalomból egy kőből és bronzból készült emlékoszlopot, egy ún. sztélét avattak a Monostori Erődbe vezető két kapu között, amelyet mindenki belépőjegy nélkül szabadon megtekinthet.ME_megujulo_kazamatak.jpg

A Monostori Erőd számos programmal készül az őszre: szeptember 20-án adják át a megújult kazamatákat. Az Erőd több mint 2 km hosszú lőfolyosóján tisztítási, állagmegóvási munkákat végeztek el és egy új kiállítás is fog nyílni, melynek egyik termében az Erőd tűzrendszeréről tudhatunk meg érdekességeket. A 101 m hosszú folyosószakaszon monarchia-kori katonaélet hétköznapjait ismerhetjük meg egy kalandjáték keretében. Ezen a hétvégén (09.20-21.) ingyenesen tekinthető meg az Erőd.

Szeptember 27-én a Turizmus Világnapja alkalmából minden látogatót kisebb ajándékkal várnak, és ismét bemutatják a Svejk - időtlen tragikomédia című darabot.

Október 11-12-én a négylábúak és gazdáik veszik birtokba az erődöt. Vasárnaponként egyenruhás tárlatvezetéssel és 13 órakor ágyúszóval fogadják a látogatókat.

További info: www.erod.hu

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr886671917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása