Kóstold meg a cicegét Pápán!

2014. szeptember 08. 14:43 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Pápai cicege és csülökIMG_8951.JPG

Szeptember 11-14. között bárki megkóstolhatja a cicegét Pápán. Hogy mi is az a cicege? Az ország különböző tájain más-más elnevezése van, pl. tócsni, berét, krumplilángos, de ugyanazt az olajban sült burgonyás ételt jelenti.

A cicege mellé kóstolhatunk borokat is, mert a magyarországi borvidékek is bemutatkoznak, a város húsipari hagyományait népszerűsítve pedig pápai csülökből készült ételeket is lehet fogyasztani. Természetesen nem hiányozhatnak a jóféle pálinkák sem. :)

A szórakoztató-és kulturális programok között mindenki talál kedvére valót, lesznek népi kultúrához kapcsolódó játszóházak, kézműves foglalkozások kisgyermekes családoknak. A fellépők között szerepel a Budapest Bár, a Magyar Álllami Népi Együttes, Péterfy Bori és a Love Band, Vastag Csaba és Vastag Tamás, valamint a moldvai Somoskáról érkező csángó együttes.

cicege.jpg

www.jmkpapa.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr666680479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása