Kezdődik az Advent!

2014. november 20. 16:19 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

1.advent.jpg

Rohan az idő! Nem is olyan régen volt, hogy a vízparton napoztunk, fesztiválokra jártunk, a jövő héten hétvégén pedig már Advent első vasárnapja lesz.

A régió szinte minden települése ünnepi díszbe öltözik, adventi vásárokkal és ünnepi gyertyagyújtással várják a Karácsonyt.

Nézzük az első adventi hétvége programjait!

mikulásfalva.JPG

A régiónkban található a "legkarácsonyibb" település, Nagykarácsony, ahol a Mikulás november 21-december 21. között várja a gyerekeket. A Mikulás dolgozószobájában a Nagyszakállú fülébe súghatják a gyerekek a kívánságaikat. Az udvaron találkozhatnak a Szánhúzó Szarvasokkal és megnézhetik a Csodaszánt is. A Jóság kútjának elmondhatják az apró csínytevéseiket, ezáltal elkerüljék, hogy a csizmába a csokik mellé virgácsot is tegyen a Télapó.  A Játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítenek az ünnepi hangulatra való készülődésben. A Mesekuckóban mézeskalács-sütés és diafilmvetítés, a Móra olvasósarokban a meseolvasás és bábozás vár mindenkit. November 29-30-án a Mono Manó Zenekar lemezbemutató koncertjén vehetnek részt a lurkók, 30-án pedig a gyerekek nagy kedvence, az Alma Együttes lép majd fel.

www.mikulasfalva.com

 

1507654_610790525624051_443145636_n.jpgFotó: Zirci Ciszterci Apátság

Igazi lelki feltöltődésben lehet része annak, aki ellátogat a Zirci Ciszterci Apátsághoz, ahol hétről-hétre érdekes programokkal, lemezbemutató koncertekkel, díszudvari forgataggal és interaktív mesekoncerttel várnak mindenkit. Az Adventi időszak Kövi Szabolcs koncertjével indul, amelyet adventi gyertyagyújtás követ.

www.zirciapatsag.hu

 

Székesfehérvár_Ünnepi fények.jpgFotó:Tourinform Székesfehérvár

Székesfehérváron november 29-től a hét minden napján a Városház téren a hagyományos kézműves-és ajándékvásáron szerezhetjük be a meglepetéseket. A karácsonyra való ráhangolódást a szabadban sütött hagyományos ételek, forralt bor és sült gesztenye segíti. A Városház téri színpadon a négy adventi hétvégén, szombaton és vasárnap délután karácsonyváró műsorokat, gyerekeknek szóló meséket lehet megtekinteni. A Püspöki Palota feldíszített adventi udvara minden hétvégén megnyílik az érdeklődők előtt. A Városháza udvarán megcsodálható a Betlehemi jászol.

www.szekesfehervar.hu

 

Veszprém-gg1213veszpremunnepivilagit11.jpgFotó: Tourinform Veszprém

Veszprémben a Várban az Illatos Advent rendezvénysorozat keretében november 30-tól minden vasárnap ünnepi műsorral együtt kerül sor gyertyagyújtásra.A megújult Kossuth utcán minden nap karácsonyi vásárral, állatsimogatóval, forralt borral és az ünnephez köthető csemegékkel várnak mindenkit.

www.veszpreminfo.hu

 

gyertyagyújtás.jpgFotó: Facebook

November 28-december 21. között immár harmadik alkalommal rendezik meg Pápán, a Fő téren a Gyertyafényes Advent programsorozatot. Az ünnepi hangulatra vágyókat kézművesek utcája várja kézműves portékákkal, helyi termékekkel, ékszerekkel, gyertyákkal, szappanokkal, kerámiákkal és karácsonyi díszekkel. A vásárból nem hiányozhatnak a karácsonyi ételek és italok sem.

www.jmkpapa.hu

 

koszorú.JPGFotó: www.mor.hu

Móron is rendezvénysorozattal készülnek a Szeretet Ünnepére. Minden Adventvasárnapon ünnepi gyertyagyújtásra várnak mindenkit a díszkivilágításba öltöztetett belvárosba. 

www.mor.hu

 

További info: http://itthon.hu/kozepdunantul/kozep-dunantul-aktualis/-/article/adventozzunk-nagykaracsonyban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr506918437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása