Újraéled a Fényes!

2015. február 06. 12:26 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

fenyes_tanosveny_1.jpg

(Fotó: Fényes Tanösvény)

Február 5-től egész évben látogatható Tata legújabb látványossága, a Fényes Tanösvény, amely a Fényes Fürdő természetvédelmi szempontból is jelentős lápvidékén került kialakításra.

A 30 hektáros területen található karsztforrások 1973-ban a bányászat következtében kiapadtak, majd a 2000-es évektől újra 21-22 fokos, enyhén szénsavas víz tör fel belőlük.

A 18 állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. Egyedülálló élményben lehet része annak, aki ellátogat ide, önállóan, kötélhídon, csónakkal is be lehet járni a tanösvényt, a Látogatóközpontban helyi élővilágot bemutató kiállítást nézhetjük meg, és foglalkozásokon vehetünk részt. 

A gyerekeknek kalandos időtöltést ígér a vízi játszótér az aranymosó tóval, vízipuskával, vízikerékkel és a kötélhíddal.

www.tataifenyestanosveny.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr37146283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása