Csodáld meg a napfogyatkozást Bakonybélből!

2015. március 06. 10:48 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

napfogyatkozas.jpg

Fotó: Pannon Csillagda

Március 20-án, péntek délelőtt a 60%-os Napfogyatkozáshoz lesz, amelyre a bakonybéli Pannon Csillagda is különleges programokkal készül: több naptávcsővel, napnéző szemüveggel, a jelenség hátteréről szóló előadással, és bemutatóval várnak mindenkit előzetes e-mail-en (info@csillagda.net) történő jelentkezés után.

pannon_csillagda.jpg

Fotó:Pannon Csillagda

Néhány szó a Csillagdáról:

A Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzetben mért rendkívül kedvező fényszennyezettség-eredmények alapozták meg a Nemzetközi Csillagoségbolt-park kialakításának jövőképét, valamint a komplex csillagászati élménycentrum megvalósításának gondolatát.

A Pannon Csillagda 800 m2 látogató központjának főbb eleme a csillagászati távcsőpark, a digitális planetárium, valamint a csillagászati és űrkutatás-történeti kiállítások. Az állandó kiállítás a csillagászat történetét interaktív, kísérletező módon foglalja össze a kezdetektől napjainkig. A foglalkoztatókban összeállítják Galilei híres távcsövének pontos másolatát, és megismétlik Newton leghíresebb fénytani kísérleteit is.

A Pannon Csillagda 2012-ben Az „év ökoturisztikai létesítménye” lett.

www.csillagda.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr857245507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása