Fedezd fel a megújult székesfehérvári belvárost!

2015. március 24. 16:14 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

foutca_0016kicsi.jpg

(Fotó: Tourinform Székesfehérvár)

Március 28-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az Uniós Fejlesztések Nyílt napja. A program részeként szervezett idegenvezetések keretében megtekinthető a Hiemer-ház is. 

A belváros szívében található "Hiemer-Font-Caraffa" épülettömb felújítása több ütemben történt 2006 - 2011 között. A több mint 3000 m2-t érintő fejlesztés nagyobb részt uniós támogatásból valósult meg. A műemléki épületegyüttes rekonstrukcióját jelentős kutatómunka, illetve régészeti feltárás előzte meg. 2011-ben az épülettömb közösségi célú rehabilitációjának III. ütemével befejeződött a város egyik legnagyobb és legszebb műemléki épületének felújítása, mely látványosságával turisztikai célpont, funkcióival közösségi szolgáltatási centrum, és alapvetően határozza meg a városközpont hangulatát. 

A nyílt napon 3 alkalommal, térítésmentes idegenvezetéssel tekinthető meg a KDOP-3.1.1/D-2009-0005 sz. „Belváros rehabilitációjának folytatása" című projekt keretében megvalósult Hiemer-Font-Caraffa épülettömb III. üteme, továbbá a megújult Fő utca. 

A csoportok 12 órakor, 14 órakor és 16 órakor indulnak a Tourinform Iroda elől.

A csoportok maximális létszáma 40 fő, előzetes regisztráció a Székesfehérvári Tourinform Irodában (tel.: 22/537-261, Hiemer-ház) szükséges. 

A vezetés a Hiemer-házban fejeződik be, ahol az érdeklődők megtekinthetik a hétvégén megrendezésre kerülő 3. Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásárt is, ahol régiónk és Komárom  térségének látnivalóiról és programjairól kaphattok információt.

fehervari_vasar.jpg

 www.szekesfehervar.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr547300631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása