Móri és agárdi borok is az ország legjobbjai között

2015. június 15. 14:14 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Díjazták az ország legjobb borait a Magyar Bormustrán, ahol a régióból móri és agárdi borok is megmérettették magukat, mégpedig nem is akármilyen eredménnyel! A mustrára 124 pincészet 409 mintával nevezett, melyet a 35 fős zsűri két napon át kóstolt és értékelt.

A Móri borvidék több kategóriában is aratott. A legeredményesebb fiatal borász Geszler Tamás lett, és a családi pincészetük Móri Ezerjó  és Vértes kincse száraz fehérboraik aranyérmet kaptak, illetve helyet szereztek a TOP10-es fehérborok között, míg a Móri Királylányka szintén száraz fehérboruk hozta meg a harmadik aranyérmet részükre. A borvidék többi borászata közül a csákberényi Sáfrán pince Sauvignon Blanc bora és a móri Molnár Borház Paulus Sparkling Wein pezsgője is aranyérmet szerzett, így összesen 5 arannyal térhettek haza a borászok az Ezerjó hazájába.

Az agárdi Csóbor Pincészet 2013-as évi Cabernet Sauvignon bora arany minősítést ért el, és ezzel elnyerte a Best buy elismerést.

Gratulálunk a borászoknak és további eredményes munkát kívánunk!

geszler_csaladi_pinceszet.jpgFotó: Geszler Családi Pincészet

A régió történelmi borvidékeiről ITT olvashatsz többet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr857546016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása