Jókai Hétvége a Monostori Erődben

2015. július 16. 15:33 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Első alkalommal lesz Jókai Hétvége a Komáromi Erődben július 24-26. között. Az izgalmasnak ígérkező családi  hétvége Komárom város szülötte, Jókai Mór munkássága köré épül, de lesznek haditechnikai, művészeti, sportprogramok és szabadtéri gyerekprogramok.

A hétvége a reformkor jegyében zajlik majd, fiákerezéssel, kaszárnyamozival, Tiszti kaszinóval, Jókai bableves főzőversennyel, Duna-parti borkorzóval, mutatványosokkal, hagyományőrzőkkel, lovasokkal és egyéb kísérőprogramokkal. Két színpadon egymás után kicsiknek és nagyoknak szóló előadások, koncertek követik egymást, ami szombaton két sétálószínházi előadással színesedik.

Az események fénypontja az Aranyember c. musical bemutatója lesz, mely kizárólag ezen a három napon lesz látható az idei nyáron.

Első alkalommal érkezik az Erődbe az utazó, digitális planetárium is, délutánonként pedig az Erőd kikötőjéből óránként lehet sétahajózni, szombaton pedig borkóstolással egybekötött hajókázás lesz.

Esténként Timár Mihály és társai várják a színházszerető közönséget a Dunai bástya színpadára. A bemutató érdekessége, hogy a színpad melletti múzeumban megtekinthető Timár Mihály bőgőshajójának a makettje, illetve, hogy az előadás helyszíne maga is megjelenik a műben. A Monostori Erőd és a Magyarock Dalszínház közös produkciójának főbb szerepeiben Csengeri Attila, Sándor Péter, Zöld Csaba, Nagy Anikó, Makrai Pál, Kuczmann Ágnes és Másik Lehel látható.

A Jókai Hétvége a normál, tárlatvezetéses erődjegy megváltásával látogatható, s a szombati jegy a vasárnapi napra is érvényes. Komáromi lakosoknak a rendezvényre a belépés ingyenes.

Az aranyember című musical színházi belépőjegy megváltásával tekinthető meg, amellyel a napközbeni programok ingyenesen látogathatók.

További információ: www.erod.hu

 me_jokai_hetvege_plakat.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr107632700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása