Nem mindennapi élmények Bokodon

2015. augusztus 08. 12:41 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Bokod neve hallatán talán nem is tudod hirtelen, hogy "az meg micsoda".  Keress rá a térképen és eljutsz hozzánk a régióba azonnal. De most nem is a településről van szó, hanem az ott található Bokodi-tóról. Nemrégiben az egyik női magazin címlapjára is tette a nem mindennapi képet, ami ott készült. A képet nézve olyan, mintha nem is ezen a világon készült volna:

bokodi-to_eva_magazin.jpg

Kép: © www.evamagazin.hu 

További fotók ITT.

Mitől olyan különleges is ez a tó? Eredetileg a hőerőmű részére került kialakításra, mint hűtőtó, az Által-ér felduzzasztásával. Az erőmű működése miatt a tó télen sem fagy be. Bár fürdeni nem lehet benne, azonban kiváló horgászhellyé vált. A tóra épült pallók és házak sora még különlegesebbé teszi a látványt, mely kedvelt fotós helyszín is, pl. esküvők alkalmával.

 A tó és környezete művészeket is megihlet:

Az énekessel egyébként találkozhatsz személyesen is a hamarosan megrendezésre kerülő Mórikum fesztiválon Móron! Több info a fesztiválról  ITT.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr337685910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása