Erdőjárók figyelmébe.....

2015. szeptember 14. 13:29 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Mielőtt a kellemes őszi nyár csábításának engedve belevetnéd magad a Bakony, a Vértes, vagy a Gerecse erdeibe, érdemes tájékozódni, hogy merre túrázhatsz biztonságosan.

A Bakonyban szeptember 1-30. között intenzív vadászat folyik, ezért ebben az időszakban 16 óra után és 9 óra előtt nem tanácsos a kirándulás - figyelmeztet az erdőgazdaság.

A Veszprémi Erdőgazdaság honlapján szintén a teljes szeptemberi hónapot érintő figyelmeztetés hívja fel a figyelmet a nagyvad vadászatra, mely során 16 óra után és 9 óra előtt erdőlátogatási tilalom van érvényben.

A Vértes és a Gerecse erdeiben szeptember 10-től egy hónapon keresztül tart a korlátozás a vadászbalesetek elkerülése érdekében, mely a parkerdők, arborétumok és az Országos Kék Túra útvonalaira NEM vonatkozik. Az erdőlátogatásra vonatkozó tilalom legfőképp a Vértes középső részére vonatkozik Fejér és Komárom-Esztergom megyében. Részletesen a verteserdo.hu oldalon találsz információt, sőt még térképet is az érintett területekről.

TIPP>>> az őszi erdőt meglátogatni biztonságosan szeptember 21-25. között egy különleges esemény alkalmával is van lehetőséged, mégpedig egyenesen a Vértes szívében lehetsz részese a szarvasbőgésnek.

szarvasboges_a_vertes_sziveben.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr637787018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása