Szüreti borangolás Etyeken

2015. szeptember 29. 09:39 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

etyeki_borangolo_oktober.JPG

Élményfaluvá válik a hétvégére Etyek, mégpedig falusi élményekkel telik meg. Ősszel nem is lehet más a téma, mint a szüret!

Gyere, csatlakozz te is és október 3-án látogasd meg a borospincéket, családi gazdaságokat, műhelyeket. A bor- és gasztronómiai kóstolók mellett a kicsiknek is sok programot kínálnak.

Autentikus környezetben, családias hangulatban, pincéről pincére fedezheted fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon. A Sánci dűlőtől az Öreghegyig számos terméskőből épült pince, tradicionális présház nyitja ki ajtaját a borkedvelőknek. Izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhatsz, ha Etyekre látogatsz. A bor, pezsgő, pálinka kóstolásán túl bor-csoki kóstoló, sajtkülönlegességek, ökörsütés, házi sütemények, házi szörpök, borecet, házi mustárok, fűszerolajok, mézkóstoló vár.

Nem marad el a Pinceváltó sem, mely közkívánatra ismét a krimi jegyében zajlik. A tavaszi Borangoló hangulatos fotóiból kiállítás nyílik. Egy piros Retro-Robur segíti a közlekedést a pincék között, illetve több Oldtimer autót is megcsodálhatsz majd. Egyedi kézműves foglalkozások színesítik a programot, készíthetsz nádsípot, őszi ajtódíszt, tűzzománc ékszereket, fonhatsz ostort és koszorút, megismerkedhetsz népi mesterségekkel. 15 órától szüreti felvonulás indul traktorokkal, lovasokkal, fogatokkal, műsorral. A nap zárásaként a zene és a tánc sem marad el.

Bővebb információ: www.etyekiborangolo.hu, facebook.com/etyekiborangolo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr637861338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása