Érdemes kihasználni a kellemes őszi hétvégét

2015. október 22. 16:34 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Az esős, borús napok után végre kisütött a nap és úgy tűnik, tartja magát az előttünk lévő hétvégén is a jóidő. Használjátok ki ezt a jó kis napsütéses időt, nem érdemes otthon gubbasztani. Kedvcsinálónak összeszedtünk néhány ajánlót a hétvégére:

Élményszüret a Gasztrosétányon - Etyek

img_3140_szerk.jpg

Etyeken mindig vár ránk valami jó, most élményszüret a Gasztrosétányon. Már a neve is sokatmondó az eseménynek. A hosszú hétvégén naponta 10 órától várják a pincék tárt ajtókkal az élményre vágyókat. A nemes nedűk között néhány helyen már újbort is lehet majd kóstolni. Lesz e mellett sajtkészítés-bemutató és kipróbálhatod a vajköpülést is, a kisebbek pedig a tökfaragásban és az ékszerkészítésben jeleskedhetnek.

Western banditák hétvégéje - Tordas

westernfalu.jpg

fotó: westernfalu.hu

Ha még nem hallottál róla, akkor itt az ideje, hogy ellátogass a tordasi Westernfaluba. Egész hétvégén részese lehetsz a vadnyugati legendáknak, ahol lesz élő country zene és tánc, párbaj és western show is. Ezen kívül kipróbálhatod az aranymosást, a rodeo bikázást, a hordólovaglást, a patkódobást és a lasszóvetést, illetve meglátogathatod az indián tábort, a sheriff irodáját és a börtönt is. Ezen kívül még számos élményben lehet részed, fedezd fel a vadnyugatot!

Esti vadlibahúzás a Dinnyési Fertőnél - Velencei-tó

vadlibak-naplo_org-rol.jpg

fotó: naplo.org

A Velencei-tónál időző vadlibák hangos csapata látványos és emlékezetes élményt nyújt. A 15 órakor induló túra 2,5 km hosszú, mely során nemcsak vadlúd, de récecsapatok is láthatóak.

Őszi bábszínház a Koronás Parkban - Székesfehérvár

A Koronás Park októberi hétvégéken a kicsiknek bábszínházzal kedveskedik. Ezen a hétvégén az Aranyszőrű bárány c. előadás lesz látható, mely során a közönség részvétele is fontos lesz. :-)

Kapitány Dénes orgonakoncertje - Zirc

kapitany_denes.jpg

fotó: zirciapatsag.hu

Kapitány Dénes elismert orgonaművész ad koncertet a zirci Ciszterci Apátságban, ahol az orgona hangja kelti életre az ősz varázslatos színvilágát hangjegyekbe zárva.

Afrikárium - Sümeg

Az egykori mozi épületében nyílt meg most egy lélegzetelállító afrikai kiállítás, az Afrikárium, mely afrikai és hazai vadászati trófeákat mutat be.

TIPP>>> További ötleteket őszre ITT találsz Velencétől a Bakonyig.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr488012155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása