Szöllősi Mihály a Neszmélyi borvidékről az Év Bortermelője

2015. december 14. 10:42 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A 2009-es Év Pincészete díj után a neszmélyi Szöllősi Mihály 2015. decemberében a Magyar Bor Akadémia által odaítélt, hazánk legrégebbi és legrangosabb borszakmai elismerését, az Év Bortermelője címet vehette át.

A bortermelő 35 hektáron gazdálkodik. Pincészetét a Zichy grófok által 1830-ban épített pincéből alakította ki, mely helyet ad bormúzeumnak is. Kiemelt borai: az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Sauvignon blanc és a MAGNUS cuvée, mely a Chardonnay és Sauvignon blanc fajták házasításával készül, 12 hónapos fahordós érleléssel.

Borai számos hazai és nemzetközi díjat nyertek, több ízben elnyerte a "Magyar Tudományos Akadémia bora" címet és kiválóan szerepelt a TOP 100 Legjobb Magyar Bor listáján.

Látogass el Neszmélyre, ahol egy bortúra során érdemes megkóstolni az Év Bortermelője borait, házias, kemencében vagy bográcsban készült ételekkel!

szollosi_mihaly_590_400.jpg

Fotó: http://www.magyarborakademia.hu

További információ a Szöllősi Pincészet honlapján.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr238171062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása