Élményekkel teli évvége és évkezdet

2015. december 29. 14:50 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Hamarosan véget ér az év, de az élmények még folytatódnak tovább, korizhatsz egy jót valamelyik pályán, melyről egy korábbi bejegyzésben olvashattál (ITT találod), ünnepi hangulatban kivilágított E-buszon romantikázhatsz a Velencei-tónál (ITT találod róla a korábbi bejegyzést), de ajánlom az alábbiakat is:

Veszprémbe látogatva kihagyhatatlan program az Állatkert, mely az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart, ahol fedett, fűtött térből is megtekinthető az állatkert lakóinak nagy többsége. Látogatható a Csimpánzvilág, a Kölyökdzsungel, a Gulya-dombi látnivalók: Orrszarvúház, Elefántház, Zsiráfház, Pingvin és fóka bemutató és az Afrika-ház.

A városban járva természetesen nem hagyhatjuk ki a várat, ahol sétálva elidőzhetünk a történelemi falak között. A téli időszakban a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, a Gizella-Kápolna, a Szent György-kápolna és az Érseki Palota csak előzetes bejelentkezéssel látogatható, de a Ferences Templom, a Szent Mihály Bazilika és a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ január 1 és 13 kivételével télen is felkereshető.

A Lackó Dezső Múzeum állandó és időszaki kiállításai a téli hónapokban is látogathatóak, különlegesség a felújított Várbörtön, ahol az "Élet a mínusz harmadikon - várbörtön a 21. században" c. kiállítás tekinthető meg. Továbbá most már télen is felkereshető a Bakonyi Ház, jegyet a múzeum pénztárában lehet váltani.

TIPP>>> Szakavatott vezetővel néznéd meg inkább a várost? Akkor január 2-án itt a helyed! Január 2-án, szombaton 10:30 órától garantált idegenvezetésen vehetsz részt profi idegenvezető közreműködésével az Óváros térről a Várba.

ujevi_varosnezes_plakat20160102.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr908208678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása