Úti tippek az esős napokra

2016. január 08. 14:15 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Az időjárási előrejelzéseket figyelve az elkövetkezendő napokban sok esőre számíthatunk, így a tervezett hócsaták valószínüleg elmaradnak. Itt lesz az ideje jó kis benti elfoglaltságot találni.

Nincs is jobb, mint ilyen barátságtalan időben a jó melegben ellazulni, élvezni a szaunafelöntéseket,  feltöltődni, kikapcsolódni, melyhez összegyűjtöttünk 13+2 tippet nektek.

nautis_szauna.JPGfotó: nautis.hu

Velencei-tó

Agárdi Termálfürdő

Elmerülni a kellemes termálvízben, mely ellazít, hmm, nagyon jó. Nem is beszélve a gyógyhatásokról! A bátrabbaknak ajánlom a kültéri medencét is! E mellett a szaunakertben infra- és finn szauna, levendulás kabin, gőzkabin, pihenőtér, 6 személyes hidromasszázskád kényeztet. Érdemes figyelni a szaunafelöntések időpontjait, amely további kellemes élményben részesíthet, melyről részletesen ITT tájékozódhatsz. Különleges a pótszilveszter (pezsgős), az influenza elleni ( menta-gyömbér-eukaliptusz) és a téli varázs (citrusos-fűszeres-jeges).

Velence Spa

A Velencén található négycsillagos szálloda spa and wellness részlege kitűnő élményekkel vár: élménymedence, gyógyvizes medence, medence tópanorámával (bentről a melegből tekinteni a barátságtalan kinti világra már nem is olyan rossz), gyermekmedencék, tópanorámás jakuzzi és természetesen a télen gyógyvízzel töltött kültéri kis élménymedence! A szaunapark változatos világa remek helyszíne az egészségmegőrzésnek: finn szauna, kombinált bioszauna fényterápivál, infrakabin, gőzfürdő, sókamra, tepidárium, Kneipp-taposó, jégkút, merülőmedence. Felöntések a finn szaunában és a gőzfürdőben is vannak, melyről bővebben ITT találsz információt. Kedvezményes wellness csomagajánlatokkal pedig még több élményben lehet részed!

Nautis Vital Hotel

Gárdonyban egy hajónyi élmény vár a Vitalitáriumban, ahol infraszauna, gőzkabin, szanárium, tepidárium, thermo spa masszázs ágy, napfényfürdő, sókamra, relax szoba, jégkút és trópusi élményzuhany adják a kikapcsolódás lehetőségét. Hogy mi is az a szanárium és mit takar a trópusi élményzuhany, ITT olvashatsz bővebben. A szálloda aktuális csomagajánlatait pedig ITT találod.

Székesfehérvár és Mór

Árpád fürdő

Nyugdíjas, diák, szolgálati, csajos, páros... hogy mi a közös bennük? Az Árpád fürdő akciós napjait jelöli hétfőtől péntekig. A több, mint 100 éves épület a hét minden napján mesés élményekkel vár Székesfehérvár belvárosában. Szaunavilága a mézestől a sóson és a csokoládéson keresztül a trópusi és a jeges felöntésekig változatos élményt nyújt. A heti szaunaprogramokat ITT találod.

Hétkúti Wellness Hotel

"Ellazulás, feltöltődés, megújulás" - ez az, ami a móri hotel vízi világában vár. Kellemes úszás a medencében,  jacuzzi, Kneipp-medence, aromakabin, fényterápiás, illetve finn szauna, infrakabin és fitnessterem -  mindez rendelkezésedre áll a kikapcsolódáshoz. Bővebben a hotel honlapján találsz információkat. 

TIPP>>> Téli wellness lazítás "Hétkúton"  csomagajánlattal március 31-ig kedvezményesen pihenhetsz Móron!

Veszprém

Betekints Wellness Hotel

A "királynék városa" nemcsak történelmével képráztathat el, számos további kikapcsolódási lehetőséget is nyújt! A város bebarangolása, az állatkert meglátogatása után kitűnő program a wellness hotelben a kikapcsolás, ellazulás. A felnőtt medence, gyermek medence, jacuzzi, sókamra, gőzkabin, finn-, bio- és infra szauna, Kneipp-taposó, skót zuhany, jégkása gép, dézsazuhany, relaxációs szoba, fitneszterem és  tornaterem mind ezt a célt szolgálja.

TIPP>>> Ha tél, akkor a téli sportok szerelmesei ki nem hagyhatják Eplényt, a síelők paradicsomát, melyhez kedvezményes Sí-ness csomagajánlatot ajánl a szálláshely.

Pápa és Döbrönte

Várkertfürdő

A pápai termálfürdő kellemes hőmérsékletű medencéje, az élményelemek, a gyerekpancsoló és a kényelmes pihenőhelyek mellett finn- és bioszauna, infra- és gőzkabin, illetve jégkamra nyújtják mindazt, ami jótékony hatásával téged is egy kicsit "pápaivá" tehet. Bövebben a fürdőről és Pápáról ITT találsz információkat.

Hotel Hasik

A döbröntei hotel elhelyezkedésével is teljes kikapcsolódást ígér a mindennapokból, azonban az ottartózkodást megkoronázhatja az ellenáramoltatóval ellátott úszómedence, a 36°C-os vízhőmérsékletű pezsgőfürdő,a  szauna, az infraszauna és szolárium, a kardiógéppekkel berendezett fitneszterem, és az uszodaszint alatti masszázs-helységben a masszázs szolgáltatások. Játékosabb kedvűek a fitneszterem melletti ping-pong asztalon üthetik el az időt és a labdát. Érdemes a szálloda honlapján böngészni és kiválasztani a megfelelő ajánlatokat.

Sümeg

A város izgalmas történelmi zarándokhely. A Sümegi vár és a Történelmi Emlékpark nyújtotta élmények után igazi felfrissülést nyújthat a wellness szálloda wellness részlege által kínált lehetőségek tárháza: úszómedence, wellness medencék, gyermek medencék, pezsgőfürdő, merülő medence, relax szoba, a pezsgőfürdő, illetve a Szauna-sziget szolgáltatásai.

TIPP>>> további élményeket kínálnak a szálloda csomagajánlatai, válogass kedvedre!

Tata és Tatabánya

Kristály Imperial Hotel

A tatai szálloda hagyományos wellness szolgáltatásokat nyújt a Crystal SPA wellness szalonban, ahol úszómedence, jacuzzi, infraszauna, finn szauna, szószoba, tepidárium, gőzszauna és különböző masszázsfajták állnak rendelkezésedre. Mellette új testi és lelki megújulást kínáló medical épületszárny jött létre, ahol számos gyógyszolgáltatás is társul a prevenció és a rehabilitáció jegyében a klasszikus értelemben vett wellness mellé. A hotel évindító felfrissülésre, téli regenerálódásra, wellness hétvégére, királyi kényeztetésre és akár egyéjszakás kalandra is invitál, nézd meg ITT!

Gyémánt fürdő

A tatabányai fürdőben is megtalálod, ami egy kellemes kikapcsolódáshoz szükséges a barátságtalan téli időben: hét beltéri medence, számtalan élményelem, fekvőmasszázs, jacuzzi, nyakzuhany, masszírozó fúvókák, vízesés és sodrófolyosó, valamint két teljesen zárt beltéri csőcsúszda.

Komárom és Kisbér

Brigetio Gyógyfürdő

A város szívében található gyógyfürdőben a hagyományos szolgáltatások mellett a nemrégiben megújult szaunatérben kialakításra került egy sószoba és egy gőzkabin is, és visszaidézi az ókori római hangulatot, ahol heti 3 alkalommal szaunaszeánszokat tartanak.

TIPP>>> január 16-án Újévköszöntő Éjszakai Fürdőzésen vehetsz részt, ahol kipróbálhatod a külső- és belső gyógymedencéket, az uszodát valamint a szaunavilágot is!

Kincsem Wellness Hotel

A Bakony tájain a kisbéri  hotel kínálja ajánlatait pihenésre, kikapcsolódásra. A szálloda wellness részlege úszómedencével, gyermekmedencével, pezsgőfürdővel és kültéri medencével vár, továbbá finn szaunával, infra szaunával, gőzkabinnal, merülő medencével fitness teremmel kényeztet.

 + 2 TIPP

Rácalmás

A Jankovich Kúria Wellness Hotel hangulatát a XVIII. századi kúria épülete adja, melyben a közel 500 m2-es wellness sziget kínál teljes újjászületést neked. Hagyd magad elvarázsolni és pihenj egyet! Rendelkezésedre áll a medence, a jakuzzi, a szauna világ, a Kneipp taposó és a tepidárium. Téli feltöltődéshez az ajánlatot ITT megtalálod.

Zirc

A Hotel Szarvaskút tökéletes feltöltődést nyújt a Bakonyban, hiszen  úszómedencéje 28 fokos, hidromasszázs medencéje 36 fokos, de van gyerek medence, finn és infra szauna, gőzkabin, merülőkád, zuhanydézsa, masszázs és spa rituálék. Figyeld aktuális ajánlataikat, hogy a részedre legkedvezőbbet tudd kiválasztani!

 

És a végére néhány jótanács a Velence Spa honlapjáról:

Amire figyeljünk szaunázás közben:

  • A fürdőzést illik zuhanyozással kezdeni, de a szaunába megtörölközve menjünk!
  • Mielőtt helyünket elfoglaljuk, az ülésre terítsünk törölközőt, vagy lepedőt!
  • Nem ajánlott étkezés után elnehezült gyomorral szaunázni, ahogy alkohol fogyasztása után sem!
  • Ne viseljünk ékszereket, mivel felhevülésük kellemetlen égető érzést, esetleg hólyagosodást is okozhat a bőrön!
  • Lázas betegen ne menjünk szaunázni, mert míg egyes bajok kialakulására megelőző hatással lehet, addig a lázas állapotot felerősíti!
  • Szaunázás után először tusoljunk le hideg vízzel, majd utána használjuk a merülő medencét.
  • Tartsunk pihenőt egy-egy szaunázási fázis között, adjunk a testnek lehetőséget lehűlésre, hogy azután az egészet kezdhessük elölről!
  • A szaunában élvezzük a csendet, és hagyjuk, hogy más is ezt tegye

A szaunázás jótékony hatásai:

  • erősíti az immunrendszert és intenzívebbé teszi a sejtképződést
  • jót tesz a szívműködésnek, vérkeringésnek
  • a kitágult erek hatására csökken a vérnyomás
  • felpörgeti az anyagcserét
  • oldja a felgyülemlett feszültséget, segít a stresszhelyzetek feldolgozásában
  • nyugtatja az idegrendszert
  • az izzadás megkönnyíti a méreganyagok távozását a testből
  • a forró levegő elpusztítja a testben lévő baktériumokat, vírusokat
  • a hideg és meleg váltakozása feszesíti, rugalmassá, fiatalossá teszi a bőrt, kiváló a cellulitisz ellen
  • javítja a közérzetet
  • kiváló relaxációs eszköz

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr998251392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása