TOP3 malacság a hétvégére

2016. február 02. 15:29 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Február nemcsak a farsang és a télűzés időszaka, de sok helyen ekkor a hagyományos malacságok is előtérbe kerülnek. Nincs ez másképp Közép-Dunántúlon sem, ahol most február 6-ra hármat is javaslunk.

Tatabányai Malacságok

Kiváncsi vagy az egykori hagyományokra és hagyományos ízekre? Tatabányán a város központjában, az Árpád téren szonbaton nem mindennapi portékák kerülnek kínálásra már harmadik alkalommal! Készítsd az ízlelőbimbóidat, hogy a gasztronómiai vásáron végig kóstolhasd a tatabányai hentesüzletek, vendéglátó helyek legfinomabb kínálatát. Lesz sült kolbász, sült hurka, forralt bor és pálinka. Érdemes "sofőrrel" készülni az eseményre. A nap folyamán megkóstolhatod a hentesek hurkáját is, melyek közül majd kiválasztásra kerül az "Év húsboltja" címre legérdemesebb üzlet. Kora délután a látvány disznóvágáson te is ellesheted a mesterfogásokat. A talpalávalót a környei Show-her sramlizenekar, illetve később Kis Grófó biztosítja, közben pedig a Dumaszínházból Janklovics Péter gondoskodik a jó hangulatról. Részleteket az esemény honlapján találsz.

 foto6.jpgfotó: arpadter.hu

Pápai böjtelő - böllérverseny

Pápán is harmadik alkalommal rendezik a böllérversenyt. Szombaton 9 órától indul a kóstoló a hagyományos disznótoros ételekkel és különlegességekkel (hagymás sült vér, pecsenye, kolbász, hurka stb.). A böllérversenyen készült ételeket is megkóstolhatod a helyszínen megváltott kóstolójeggyel, csak győzd végigjárni. A gasztronómiai élményeket fokozzák a jó hangulatot adó koncertek, melyből itt sem lesz hiány. Délelőtt 10 órától kora délutánig folyamatosak a kísérőprogramok. A részletekkel kapcsolatosan ITT találsz információt.

papai_bojtelo.JPG

fotó: papa.hu

Bakonybéli Hagyományőrző Falusi Disznóvágás

Harmadik ajánlott helyszínünk február 6-a, szombatra Bakonybél. Itt második alkalommal rendezik a falusi disznóvágást. Reggel 8 órától indul a nap. Készülj, mert a nap indítása hagymás zsíros kenyérrel és fogópálinkával történik! A mesterfogásokat szakavatott böllérek segítségével kitanulhatod és megnézheted hogyan történik a vaddisznó nyúzása, és a házi sertés feldolgozása a perzseléstől a húsok feldolgozásáig. Mindeközben 9-től a házi pálinkák szállnak ringbe, ahol közönségszavazással - természetesen csak felnőtt korúakra vonatkozóan - kiválasztásra kerül a legjobb nedű. E mellett lesz forralt borfőző verseny is, ahol szintén rátok, közönségre hárul a nemes feladat, hogy kiválasszátok a legjobbat! Az italok mellett a hagyományos gasztronómiai finomságokra is készüljetek: frissen sült máj, vendégváró hurka, kolbász, töpörtyű, vaddisznó pörkölt, orja leves és frissen sült pecsenyék. A forralt bor mellett tea is vár, mellé pogácsa, szalagos fánk és sok egyéb. Kóstoló jegyeket a helyszínen egész nap tudsz váltani majd. A kísérő programok sem maradhatnak el természetesen! Minderről részleteket az esemény honalpján találsz.

bakonybeli_forralt-bor.jpgfoto: bakony-balaton.hu

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr958353464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása