Heti tippünk: városnézés az Idegenvezetők Világnapja alkalmából

2016. február 25. 17:01 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Február utolsó vasárnapja sok éve már az Idegenvezetők Világnapja, melyet hazánkban is 16. éve ünnepelnek. Az ünneplés azonban rendhagyó, mert ezen a napon az ünnepeltek dolgoznak, és fogadják az őket ünneplőket.

Közép-Dunántúlon ezen a hétvégén több városban is részt vehetsz ingyenes városnézésen, immár hagyományszerűen.

Zirc:

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház invitál várostörténeti sétára február 27-én, szombaton délelőtt 10 órakor. Az egykori királyi kúria romjaitól (Kossuth Lajos utcai MOL benzinkút mellől) indulva ismerheted meg kb. 1 órás séta során a város jellegzetes épületeit és történelmi eseményeit. A séta érinti a Bagolyvárat, az Apátság mellett elhaladva a középkori pillérköteget és a Dubniczay-háznál (a Reguly Antal Múzeum épületénél) ér véget.  A túrán való részvétel ingyenes, azonban be kell jelentkezned február 26. péntek 16 óráig a Múzeum facebook oldalán, illetve a Múzeum elérhetőségein: a 30/237-64-93-as számon, vagy a regulyantal.muzeum@gmail.com e-mail címen.

Székesfehérvár:

Február 27-én, szombaton az Országalmától 11 és 14 órakor indulnak az ingyenes városnéző séták, ahol te is aktívan részt vehetsz és megoszthatod élményeidet a "kalauzzal" és a résztvevőkkel. Ha van egy jó és érdekes történeted, ami a városhoz kötődik, ne tartsd magadban!

szekesfehervar_idegenvezetok.jpgfotó: turizmus.szekesfehervar.hu

Tata:

Vasárnap, február 28-án 10 órakor a Tourinform iroda (Tata, Ady Endre út 9.) elől indul a 2,5-3 órás ingyenes séta, mely során felfedi titkait a város szakavatott vezetővel. Előre nem kell bejeletkezned, csak kényelmes lábbelit húznod és rétegesen öltöznöd! A túrában cukrászdai látogatás is szerepel, mely, ha rendelkezel Duna-Gerecse kedvezménykártyával, szintén ingyenes.

Veszprém:

Veszprémben február 28-án, vasárnap generációk találkozására kerül sor, a sorban a 7. alkalommal megtartott ünnepi séta alkalmával. A túra 10.30-kor indul az Óváros térről, mely során a bepillantást nyerhetsz az idegenvezető szakma kulisszái mögé is egy fiatal és egy szenior szakember tolmácsolásában. Olyan kérdésekre kaphatsz választ, mint Mire figyel az idegenvezető a munkája közben? Milyenek voltak a turistacsoportok igényei régen és most? Milyen emlékezetes történetek kötődnek az adott helyszínekhez? Mit mondtak el az adott épületről 25 éve és napjainkban? Izgalmasan hangzik!

Ráadásul a Decanter Bisztró (Veszprém, Vár u. 1.) vendége leszel egy pohár borra, vagy szörpre a vezetés során! Előzetesen ide sem kell jelentkezned, csak kapd magad és sétálj egy jót!

veszprem_id_vezetok.JPG

 fotó: veszpreminfo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr928418886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása