Botanikai séták a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély megújult parkjában

2016. március 18. 08:30 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Március 20-val kezdődnek el a botanikai séták a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély megújult parkjában. A vácrátóti MTA Nemzeti Botanikus Kert munkatársai által tervezett séta során a 22,5 hektáros történeti kertben, egyben természetvédelmi területen a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket, a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt, illetve a csónakázó tavat és a gloriettet tekinthetjük meg.

kastely_nyugatrol_1.jpg

fotó: Károlyi-kastély, Fehérvárcsurgó

A sétát Imre Gábor agrármérnök vezeti, melynek első időpontja 2016. március 20. 14:00 – 15:30 között lesz, majd meghatározott napokon az év többi hónapjában számos alkalommal újra lesznek séták, melyek az időjárástól függetlenül indulnak!

fehervarcsurgo_kastelykert.jpg

fotó: Károlyi-kastély, Fehérvárcsurgó

A sétára a kastély recepcióján lehet a jegyeket megváltani és a regisztráció ajánlott, mivel a résztvevők száma korlátozott.

TIPP>>> A botanikai sétát kösd össze egy jó kis kastélylátogatással, hidd el, megéri!

A botanikai séták további időpontjai: április 17., május 15., június 19. (továbbá a 12. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok keretében is indulnak majd séták), július 17., augusztus 21., szeptember 18., október 16., november 20., december 18.

További információ: Tel. 06 21 311 04 26; e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu; www.karolyikastely.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr838489974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása