KASZKADŐRSHOW? SZINKRONIZÁLÁS? TE IS RÉSZESE LEHETSZ!

2016. április 06. 17:04 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Robbanás, vér, helyszínelés. Nyomozás, kihallgatás, a tettesek felderítése. Ízelítő az etyeki Korda Filmpark Látogatóközpont interaktív programjaiból. Tényleg csak ízelítő, mert a hollywoodi hangulat a kaszkadőr showal vagy akár egy valódi filmforgatással egészülhet ki. Sőt egy előre egyeztetett filmrészlet szinkronizálásában is kipróbálhatjuk magunkat vagy andaloghatunk New York utcáin, de akár a középkori díszletvárosban is.

korda_dscn0632.jpgKözépkori díszletváros a Filmparkban

Csak kapkodjuk a fejünket, hogy ilyet is lehet, ezt is lehet és máris ünnepelt rendezőnek vagy színésznek képzeljük magunkat. Nyüzsgés, pezsgés, csapó, felvétel indul.

Mielőtt azonban a sűrűjébe vetnénk magunkat érdemes megnézni a kiállítást, ahol díszletterveket, kosztümöket, jelmezeket láthatunk és a filmes trükkök alapjául szolgáló optikai csalódásokon döbbenhetünk. Kipróbálhatjuk a „motorozást” green screen háttérrel, az interkatív makettek szemléltetik a filmkészítés trükk ládáinak teljes tárházát: hajósüllyesztés, hullámgép, bombarobbanás. A maszkmesterek munkáiból is kapunk ízelítőt. Láthatjuk ugyanis, hogyan történik az extrém kövér arc és test formázása. Sőt mi magunk is választhatunk, hogy lőtt sebet vagy leprás bőr szeretnénk az arcunkra maszkíroztatni.

Indulás előtt érdemes tájékozódni, mert a filmpark minden időszakban készül valami extrával és érdeklődési körünkhöz igazodva érdemes ahhoz időzíteni a látogatást. Másrészt más lehetőségek nyitottak egy céges csapatépítés során és mások, ha családilag megyünk.

Az áprilisi Etyeki Pikniken, a Korda Filmpark profi filmes smink csapata is ott lesz. Máris lehet sorban állni, hogy elkészüljenek a filmekből ismert sebek és sérülések…

etyeki_piknik_filmpark.jpgfotó: Etyeki Piknik facebook oldala

Tavaszi Etyeki Piknik - Április 9-10.

Közel harminc helyszínen ízlelhetünk és kóstolhatunk. Erdély ízei, a magyar pincészetek legjava, sajtkészítés-bemutató, falusi ízek, szörpkóstolók, házi sütemények és lekvárok, vadhús és bárány, szaftos pörköltek és grillezett húsok – csodaszép zöld környezetben egy élő gasztrosétányon hazánk és Etyek étel- és italkülönlegességei.

etyeki_piknik_tavasz.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr28573994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása