Heti úti cél: Gorsium újrafelfedezése

2016. április 08. 14:07 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Április elejétől ismét ellátogathatsz Gorsiumba és visszarepülhetsz az időben. A parkban a modern elemek kitűnően ötvözve vannak a feltárt ókori maradványokkal. A látogató központ futurisztikus megjelenése, mint egy időgép, visszarepít az ókori emlékek közé. Az újonnan felépített rekonstruált erődfal tetején sétálva nemcsak a parkban, de a tájban is gyönyörködhetsz és gondolataidban elképzelheted, milyen is lehetett egykor az Alsó-Pannónia provincia tartománygyűlésének székhelye.

gorsium_2.jpg

fotó: turizmus.szekesfehervar.hu

TIPP>>> májusban a Floralia tavaszköszöntő ünnepen 202-ben találhatod magad és szemtanúja lehetsz Septimus Severus császár történelmi látogatását megidéző császári bevonulásnak is.

floralia_1.JPG

A park területén az 1958 óta folyó ásatások során feltárt városfalakat és kapukat, oszlopsorral díszített utcákat, fórumot, templomokat és középületeket, tartománygyűlés csarnokait és szentélyeit nézheted meg - Állj meg, hallgass egy kicsit, mert itt minden kő beszél....

A mind teljesebb kalauzolás audioguide, útikönyv vagy az interaktív látványraktár segítségével lesz mind teljesebb számodra. Kitűnő és egyedülálló program ez osztályoknak, családoknak, a történelem iránt érdeklődőknek és minden kikapcsolódni vágyónak.

A parkot az M7-es autópályáról Szabadbattyán Gorsium lejárótól Tác – Káloz felé haladva a 63-as úton érheted el. A park az autópályától 4 km-re található.

Nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap 10:00-16:00 óra között

Tovább információt ITT találsz. Kellemes időutazást!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr678579114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása