Székesfehérvár, a magyar zarándoklatok bölcsője kisfilmeken

Székesfehérvár, a Királyok városa hatalmasat változott az elmúlt években, fejlödése vitathatatlan. Megújult belvárosa egyre több rendezvénynek helyt adva kiváló hátteréül szolgál - nemcsak - a történelmi témájú eseményeknek.

Történelmi és vallási hagyatéka, emlékei a mai kor emberét is útra sarkallják, hogy felkeressék a várost, részesei lehessenek egy kicsit az ősök emlékeinek.

Szent István király és Szent Imre herceg székesfehérvári sírja a középkorban Európa-szerte ismert zarándokhely volt. A hatalmas királyi bazilikát a történelem viharai elpusztították. A sírhelyek, Szent István szarkofágja és a szentek ereklyéi azonban ma is megtekinhetők az egykori koronázóvárosban. 2011-ben Passauból érkezett Boldog Gizella erelyéje Székesfehérvárra, s a Magyar Szent Család ereklyéiben újra egyesült Szent István városában.

A Székesfehérvári Egyházmegye megbízásából készült kisfilmek segítségével betekinthetünk a város évezredes múltra visszatekintő emlékeibe: ki azért, mert még nem járt itt,  ki azért mert szép emlékek fűzik a városhoz, vagy csak egyszerűen azért, mert a filmek magukért beszélnek...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr1008734066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása