Ó, IÓ, CIÓ EXPEDÍCIÓ – kenuval a Velencei-tavon

2016. június 22. 10:11 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Nádas alkotta kis ösvényen evezünk. Jaj, de szép a virág! Ott egy szitakötő! Teknős! Aztaa, fészek! Legyen egy kis verseny? Legyen! Legyen! Húú, mint egy akvárium, olyan tiszta a víz! Evezünk és nézelődünk a kenutúrán!

dscf0259.JPG

fotó: Simon György

Merthogy a Velencei-tó immár kenuval is felfedezhető! Változó időtartamú túrák, akár kicsikkel is biztonságosan bejárható szakaszok. A másfél órás túra jó bemelegítő, ráhangoló kirándulás, amikor a tó élővilága éppen csak bemutatkozik nekünk. Útba ejtjük a "vöcsök óvodát" vagy a "szitakötők ösvényét". Másfél órás túrák keretében naplementét vagy napfelkeltét is élvezhetünk a kenuból.

dscf3437.JPGfotó: Simon György

A háromórás kenutúra alatt már mélyebb titkokat, az úszólápok világát fedezhetjük fel. A hatórás túra a nyugati medencét kerüli meg, igazi "Matulás túra", a madárrezervátum érintésével. Vezetett vagy GPS-szel irányított túrákat ún. vizi tanösvényeken is tehetünk szintén változó időtartamban.

"Hívd a barátod, hozd el a családod!"

Utóirat: Ha nem sietsz haza, ki ne hagyd a negyedórás távolságra lévő Szent Gellért Sörözőt Székesfehérváron. Aranysárgán gyöngyöző, kézműves sörök, minőségi borok, agárdi pálinkák, a gyerekeknek speciális meleg szendvicsek... A kenutúra után garantáltan jól fog esni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr68830922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása