A hét helyi terméke: Miklós Csabi pincéje

2016. július 01. 11:58 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Szenvedélyes hétköznapok - talán ezzel a két szóval jellemezhetnénk a munkát, a helyet, a légkört... és természetesen az egyik bort is így nevezték el.

Igazi családi munka folyik Miklós Csabi háza táján. Ahogy olvasható a honlapján, megvan a stáb, mindenkinek megvan a maga feladata, egymást erősítve. A vendégvárás izgalma, a virágok tökéletes elrendezése, az illatok, mind-mind hozzátartoznak a móri miliőhöz a pincében náluk.

miklos_csabi_1.JPGfotó: mikloscsabi.com

Az asztalra kerülő kitűnő borok legtöbbje móri dűlőkön terem, de a Tramini a csókakői Látó-hegyen érik. A területre a fehér szőlő és így a fehér bor a jellemző, mely Csabi repertoárját is nagyban kiteszi. A borok fantázianevei már sokat sejtetnek, jól ki vannak találva: moorer ezerjó, marylin mórról, mámor, csóka családnak, csakazízéért, az ezredes, na meg a többi kitűnő fajta....

De nem csak palackban viheted magaddal a kitűnő nedűket, helyben is élvezheted a kóstolószobában, zsíros deszkával, fröcsivel és pálinkával kísérve. Ha autóval vagy és kedved lenne még maradni, vendégszoba is van!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr568834906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása