Fantasztikus időutazás Székesfehérváron

2016. augusztus 09. 14:47 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Pénteken veszi kezdetét a Királyok városában az a 10 napos fesztiválsorozat, mely méltóképp megkoronázza a nyári fesztiválokat Székesfehérváron. Az augusztus 12-21 között zajló események visszarepítenek az időben és te is megélheted az egykori koronázóváros hangulatát. Legyél részese a Királyi Napoknak!

Az idei évben II. (Vak) Béla koronázásának történetét eleveníti meg a Koronázási Szertartásjáték (augusztus 13-14.), parádés szereposztásban, közel kétszáz résztvevővel, a magyar királyok egykori koronázási helyszínén. A Fő utca Fény utcává változik, ahol II. Béla története és legendái mozgó (fény-)képregényein keresztül elevenednek meg. A belváros szíve középkori vásári forgataggá alakul és időről időre feltűnnek a csaknek öt méter magas királyi óriásbábok is, majd augusztus 20-án nagyszabású történelmi felvonulásra kerül sor.

aug_20_06_kicsi.jpgfotó: szekesfehervar.hu

Augusztus 16-án a Nemzeti Emlékhely színpadán felcsendül a Musica Sacra hangverseny, ahol Rossini oratóriumát, a Stabat Matert Rost Andrea és a moszkvai Bolsoj vezető szólisái adják elő. A programsorozatot az 5 napos és több, mint 20 éve népszerű Nemzetközi Néptáncfesztivál zárja. Idén a meghívott vendégek között argentin, baszkföldi, egyiptomi, grúz, horvát, indonéziai, moldovai, szlovák, erdélyi, felvidéki és vajdasági néptáncegyüttesek szerepelnek.

A számos program mellett elmaradhatatlanok a könnyűzenei koncertek, melyek a Zichy Színpadon kaptak helyet augusztus 12-16 között. Fellép Miklósa Erika és a Bon Bon, Fenyő Miklós, Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar és Charlie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr789921508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása