Botanikai séta és vonósnégyes? - irány Fehérvárcsurgó!

2016. szeptember 15. 13:31 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

fehervarcsurgoi_kastely_nyugatrol.jpg

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély rekonstruált történeti kertje havonta egyszer szakavatott vezetővel is bejárható, amikor az időjárástól függetlenül botaniai séta során ismerkedhetünk a frissen telepített növényekkel, a 100-170 éves őshonos és egzóta faállománnyal, a csónakázó tóval és a gloriettel. A park egyben természetvédelmi terület is, mely helyreállításáról állandó kiállítás számol be a korábbi "mosóház" épületében a park bejárata mellett. A legközelebbi sétára szeptember 18-án, vasárnap 14 órától kerül sor és miután korlátozott számban lehet részt venni, ezért szükséges regisztrálni a 06 21 311 04 26-os telefonszámon vagy az info@karolyikastely.hu e-mailcímen.

gloriette_es_hid.JPG

TIPP>>> érdemes látogatásunkat úgy tervezni, hogy nemcsak a parkot, hanem magát a kastélyt is meglátogatjuk és egy finom ebédet, vagy egy csésze kávét az étterem arisztokratikus miliőjében fogyasztunk el.

Szeptember 22- 24 között már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál, mely az idei évben kétnapos zenetudományi konferenciával is gazdagodik. A konferencia Székesfehérváron és Fehérvárcsurgón kerül megrendezésre, míg a koncertek helyszíne a kastély lesz.

fehervarcsurgo_quartettesimo.jpgfotó: Attitude String Quartet

Szeptember 22-én az Authentic Quartet (Pleyel, Förster, Krommer, Haydn), 23-án a francia Quatuor Girard (Haydn, Beethoven, Schumann), 24-én az Attitude Quartet (Beethoven, Skuke and Mendelssohn) lép fel. Utóbbi koncertet beszélgetés előzi meg Fülei Balázs zongoraművésszel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszékének vezetőjével, témája: « Kamarazenei tradíciók a budapesti Zeneakadémián ». További újítás ebben az évben a Magyar Hangszerész Szövetség Közhasznú Egyesület részvételével megrendezésre kerülő hangszerkiállítás, valamint a hozzá kapcsolódó családi program « Kalandozás a hegedű körül » címmel.

Nem szabad megfeledkezni a francia Quatuor Girard és a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola diákjainak találkozójáról, valamint a különböző magyar diák vonóségyesek szeptember 24-én, szombaton, 11 órakor kezdődő koncertjéről  sem.

A fesztivált szeptember 25-én, vasárnap az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kamarazenekarának koncertje zárja, melynek helyszíne a székesfehérvári Ciszterci templom.

Részleteket a kastély honlapján találsz az eseményről.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr8911707247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása