Szüreti hangulat, borospincék, családi gazdaságok, műhelyek, tárt kapuk, a gasztronómia színe-java, na és a BOR!
Gyere ki Etyekre a hétvégén és fedezd fel pincéről pincére a vidéket: lesz bor, pezsgő, pálinka és must kóstoló, de megízlelhetőek lesznek a sajtok, a házi sütemények, a házi szörpök, a méz és a csokoládé.
Van egy jó géped és szeretsz fotózni? Akkor az elkészült hangulatfotókat küldd be a Borangoló fotópályázatára október 31-ig!
Kipróbálnád kézügyességed? Itt készíthetsz ajtódíszt, tűzzománc ékszereket, családi szőlőfürtöt, vagy festhetsz akár tavirózsát is!
Érdekel a borkészítés csínja-bínja, vagy a hagyományos ételkészítés fortélyai? Az Öreghegyen, az Anonym Pincénél belekóstolhatsz a szüretbe, a Pinceműhelyben ellesheted a pogácsa és a lángos készítést, az Újhegyen a Sajtútállomáson a sajtkészítés menetét nézheted meg, a Gingalló Csokoládéműhelyben pedig kipróbálhatod, hogy a bor-csoki, vagy a házi sör-csoki ízkombináció az izgalmasabb-e.
Délután 3-kor elindul a szüreti felvonulás kisbíróval, traktorral, lovasokkal, fogatokkal és a hagyományőrzőkkel, zenével és tánccal kombinálva. A napot szüreti mulatság zárja majd.
Legyél részese te is a remek hangulatú napnak! Részleteket az esemény honlapján és facebook oldalán találsz!