Szüreti Borangoló Etyeken

2016. szeptember 20. 09:38 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Szüreti hangulat, borospincék, családi gazdaságok, műhelyek, tárt kapuk, a gasztronómia színe-java, na és a BOR!

oriasplakat_2016_borangolo_szuret-page-001.jpg

Gyere ki Etyekre a hétvégén és fedezd fel pincéről pincére a vidéket: lesz bor, pezsgő, pálinka és must kóstoló, de megízlelhetőek lesznek a sajtok, a házi sütemények, a házi szörpök, a méz és a csokoládé.

Van egy jó géped és szeretsz fotózni? Akkor az elkészült hangulatfotókat küldd be a Borangoló fotópályázatára október 31-ig!

Kipróbálnád kézügyességed? Itt készíthetsz ajtódíszt, tűzzománc ékszereket, családi szőlőfürtöt, vagy festhetsz akár tavirózsát is!

Érdekel a borkészítés csínja-bínja, vagy a hagyományos ételkészítés fortélyai? Az Öreghegyen, az Anonym Pincénél belekóstolhatsz a szüretbe, a Pinceműhelyben ellesheted a pogácsa és a lángos készítést, az Újhegyen a Sajtútállomáson a sajtkészítés menetét nézheted meg, a Gingalló Csokoládéműhelyben pedig kipróbálhatod, hogy a bor-csoki, vagy a házi sör-csoki ízkombináció az izgalmasabb-e.

bor-csoki_etyek_0358.jpg

Délután 3-kor elindul a szüreti felvonulás kisbíróval, traktorral, lovasokkal, fogatokkal és a hagyományőrzőkkel, zenével és tánccal kombinálva. A napot szüreti mulatság zárja majd.

neptancosok.JPG

Legyél részese te is a remek hangulatú napnak! Részleteket az esemény honlapján és facebook oldalán találsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr111723587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása