A hét helyi terméke: Hernyák Birtok

2016. szeptember 23. 09:15 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Már javában folynak a szüreti és a szüret utáni munkálatok a 8 hektáron gazdálkodó Hernyák Birtokon, Etyek lankáin, talán az egyik legszebb fekvésű helyen... Készülnek az általuk megkomponált élményekkel elvarázsolni ízlelőbimbóinkat és minden szaktudásukkal fenséges nedűket alkotni.

szuret.JPGfotó: Hernyák Birtok

A birtok a borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata, ahol az egyedi stílussal rendelkező borok mellett párlatok és kézműves pezsgők is készülnek, illetve gasztroműhely kapcsolja össze a kitűnő nedűket a legfinomabb gasztro költeményekkel.

Az átalakított, felújított szőlőültetvények Etyek legjobb adottságokkal rendelkező dűlőin találhatóak, úgymint Orbán (0,6ha), Tóra (2,4ha), Báthori  (2ha), Sánci (3ha). Hála a kivételes klimatikus viszonyoknak és az értékes meszes talajnak, a szőlőtermesztés szempontjából kimeríthetetlen lehetőségeket hordoz magában e táj: bor, pezsgő, párlatok...

A gyönyörű savaknak köszönhetően a boraik hosszú éveken keresztül dinamikusak maradnak és a tudatos szőlőtermesztési, illetve borászati gyakorlat révén számos komoly elismertséget szereztek az elmúlt években.

Professzionális tapasztalatok és lepárlóberendezés teszi lehetővé, hogy egyedi stílusú párlatok készüljenek a "boszorkánykonyhában", melyek mind érlelési folyamaton - néha hosszú éveken keresztül fahordóban tartva - esnek át. 

És végül, de nem utolsó sorban néhány mondat a Mangáról...

1979293_10152782063532846_7685413757947587016_o.jpg

 A Mangában, azaz a Mangalica gasztroműhelyben szezonális menük készülnek - előre egyeztetett időpontokban -, ahol a "fülétől a farkáig" készülnek a fantáziával készülő kreációk a hazai nyersanyagokból. Itt nemcsak a szemnek és szájnak való található, de be lehet pillantani a kulisszák mögé és a birtok életébe is. Sőt, a vállalkozó kedvüek főzőtanfolyamon is részt vehetnek.

Friss híreket a Birtok facebook oldalán találunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr411734997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása