Már javában folynak a szüreti és a szüret utáni munkálatok a 8 hektáron gazdálkodó Hernyák Birtokon, Etyek lankáin, talán az egyik legszebb fekvésű helyen... Készülnek az általuk megkomponált élményekkel elvarázsolni ízlelőbimbóinkat és minden szaktudásukkal fenséges nedűket alkotni.
A birtok a borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata, ahol az egyedi stílussal rendelkező borok mellett párlatok és kézműves pezsgők is készülnek, illetve gasztroműhely kapcsolja össze a kitűnő nedűket a legfinomabb gasztro költeményekkel.
Az átalakított, felújított szőlőültetvények Etyek legjobb adottságokkal rendelkező dűlőin találhatóak, úgymint Orbán (0,6ha), Tóra (2,4ha), Báthori (2ha), Sánci (3ha). Hála a kivételes klimatikus viszonyoknak és az értékes meszes talajnak, a szőlőtermesztés szempontjából kimeríthetetlen lehetőségeket hordoz magában e táj: bor, pezsgő, párlatok...
A gyönyörű savaknak köszönhetően a boraik hosszú éveken keresztül dinamikusak maradnak és a tudatos szőlőtermesztési, illetve borászati gyakorlat révén számos komoly elismertséget szereztek az elmúlt években.
Professzionális tapasztalatok és lepárlóberendezés teszi lehetővé, hogy egyedi stílusú párlatok készüljenek a "boszorkánykonyhában", melyek mind érlelési folyamaton - néha hosszú éveken keresztül fahordóban tartva - esnek át.
És végül, de nem utolsó sorban néhány mondat a Mangáról...
A Mangában, azaz a Mangalica gasztroműhelyben szezonális menük készülnek - előre egyeztetett időpontokban -, ahol a "fülétől a farkáig" készülnek a fantáziával készülő kreációk a hazai nyersanyagokból. Itt nemcsak a szemnek és szájnak való található, de be lehet pillantani a kulisszák mögé és a birtok életébe is. Sőt, a vállalkozó kedvüek főzőtanfolyamon is részt vehetnek.
Friss híreket a Birtok facebook oldalán találunk.