Hirdetés

Közép-Dunántúl

térkép.JPG

Címkék

advent (3) Advent (3) Agárd (6) Alcsúti Arborétum (2) Bakony (13) Bakonybél (6) bor (2) Bringaréna (2) Csákberény (2) Csesznek (3) Csókakő (2) Cuha-völgy (2) Duna-Gerecse térség (3) én az év utazója (4) Eplény (14) Etyek (4) Etyeki Piknik (2) Év fája (3) Ezerjó (2) farsangzáró vigasság (2) Fehérvárcsurgó (4) féláron (2) Fény utca (2) Forest Hills (2) fotópályázat (2) garantált idegenvezetés (2) Gárdony (2) gasztronómia (11) (4) húsvét (2) Húsvét (2) idegenvezetés (4) Károlyi-kastély (2) kerékpárút (3) Kocs (2) Kocsitoló verseny (2) Komárom (20) Komáromi Gyógyfürdő (2) Koronázási Ünnepi Játékok (2) Közép-Dunántúl (17) Lecsófesztivál (2) Majk (2) Márton-nap (6) Mikulás (4) Mokka (3) Monostori Erőd (7) Mór (16) Mórikum (2) Móri Bornapok (2) múzeum (2) Nagykarácsony (3) Nagy Magyar Turizmusnap (2) Nemzeti Emlékhely (2) Nordica Síaréna (6) Öreg-tavi Nagy Halászat (2) Öreg-tó (2) Pákozd (5) Pákozdi Katonai Emlékpark (2) Pannon Csillagda (4) Pápa (6) program (8) Rétimajor (2) Seuso kiállítás (3) Síaréna (6) síelés (4) Soponya (2) Sümeg (5) Székesfehérvár (26) Tata (24) Tatabánya (2) tél (3) termelői piac (2) Tés (2) Torkos Csütörtök (2) Tour de Velencei-tó (2) Turizmus Világnapja (4) Vadgasztronómiai Fesztivál (2) Várjátékok (3) Végvári Napok (2) Velence (6) Velencei-tó (26) Velence Korzó (2) VERGA (2) Vértes (3) Veszprém (20) Veszprémaréna (2) Via ferrata (3) Víz világnapja (2) Zirc (12) Zirci Apátság (2) Zirci Arborétum (2) Címkefelhő

Tovább a Facebookra

2015.04.03. 12:05 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Húsvét a Magas-Bakonyban

medvehagyma.png

Fotó: Bakonyi Termelői Piac

Végre megérkezett a tavasz,- még ha az időjárás sajnos nem is azt mutatja- és itt van a medvehagyma szezonja is. Szombaton 10 órakor túra indul a Bakonyi Termelői Piac (Zirc-Szarvaskút) melletti erdőbe, hogy az ünnepi asztalra már ebből a különlegességből készülhessenek a finomságok. Minden piacra látogató vendéget meleg gyógyteával és medvehagymás pogácsával várják. Aki nem szeretne gyűjtögetni, vásárolhat a piacon medvehagymából készült különlegességeket: mézet, sajtot, krémet.

arboretumi_nyuszi-les.jpg

Fotó: Zirci Ciszterci Apátság

Az ünnepre nagyszerű programokkal készül a Zirci Ciszterci Apátság. Vasárnap 16 órakor Soós Gábor orgonaművész koncertezik a Bazilikában, húsvéthétfőn 10-16 óra között  a kisgyerekes családokat várják "Füles-les"-re. Az Arborétum ajánlott útvonala mellett elrejtőzött nyuszik rejtekhelyének térképen való bejelölése után minden kisgyermek húsvéti ajándékcsomagot kap. A játék időjárásfüggő, jelentkezni a turizmus@ocist.hu e-mailcímen lehet.

www.zirciapatsag.hu

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét medvehagyma Zirc Zirci Arborétum Zirci Ciszterci Apátság orgonakoncert


2015.03.24. 16:14 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Fedezd fel a megújult székesfehérvári belvárost!

foutca_0016kicsi.jpg

(Fotó: Tourinform Székesfehérvár)

Március 28-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az Uniós Fejlesztések Nyílt napja. A program részeként szervezett idegenvezetések keretében megtekinthető a Hiemer-ház is. 

A belváros szívében található "Hiemer-Font-Caraffa" épülettömb felújítása több ütemben történt 2006 - 2011 között. A több mint 3000 m2-t érintő fejlesztés nagyobb részt uniós támogatásból valósult meg. A műemléki épületegyüttes rekonstrukcióját jelentős kutatómunka, illetve régészeti feltárás előzte meg. 2011-ben az épülettömb közösségi célú rehabilitációjának III. ütemével befejeződött a város egyik legnagyobb és legszebb műemléki épületének felújítása, mely látványosságával turisztikai célpont, funkcióival közösségi szolgáltatási centrum, és alapvetően határozza meg a városközpont hangulatát. 

A nyílt napon 3 alkalommal, térítésmentes idegenvezetéssel tekinthető meg a KDOP-3.1.1/D-2009-0005 sz. „Belváros rehabilitációjának folytatása" című projekt keretében megvalósult Hiemer-Font-Caraffa épülettömb III. üteme, továbbá a megújult Fő utca. 

A csoportok 12 órakor, 14 órakor és 16 órakor indulnak a Tourinform Iroda elől.

A csoportok maximális létszáma 40 fő, előzetes regisztráció a Székesfehérvári Tourinform Irodában (tel.: 22/537-261, Hiemer-ház) szükséges. 

A vezetés a Hiemer-házban fejeződik be, ahol az érdeklődők megtekinthetik a hétvégén megrendezésre kerülő 3. Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásárt is, ahol régiónk és Komárom  térségének látnivalóiról és programjairól kaphattok információt.

fehervari_vasar.jpg

 www.szekesfehervar.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Székesfehérvár Hiemer-ház Magyar Király Hotel


2015.03.19. 18:10 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Ha vasárnap, akkor www.itthon.hu!

vasarnap.JPGA Magyar Turizmus Zrt. új szolgáltatást indított, el: a „Vasárnapi program”-ot, abból a célból, hogy aktuális hétvégi elfoglaltságokat, úti tippeket, családi programokat ajánljunk a vasárnapokra.

Az online rendezvénynaptár hetente frissül, az első érintett vasárnap a március 22-re esik, amikor a Víz Világnapját is ünnepeljük.

Ezen nap alkalmából izgalmas programok várnak mindenkit régiószerte: hajózással és wellness programokkal a Velencei-tónál, kedvezményes belépőjegyárral a Komáromi Gyógyfürdőben, matróztanfolyammal a neszmélyi Hajóskanzenban, tanösvénybejárással Tatán, a Fényes Fürdő területén.

További info: www.itthon.hu/vasarnapiprogram

Szólj hozzá!

Címkék: vasárnap Velencei-tó Tata Komárom Közép-Dunántúl Neszmély vasárnapi program


2015.03.17. 11:59 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Az év párlatfőzője lett az Agárdi Pálinkafőzde!

agardi_palinka.jpg

Fotó: Agárdi Pálinka

Szenzációs sikert ért el az Agárdi Pálinkafőzde a Burgenlandban rendezett Destillata Nemzetközi Párlatversenyen.

Ezen a rangos európai megmérettetésre idén 14 ország 162 főzdéje 1500 tétellel pályázott, Magyarországról 25-en vettek részt.

A magyar főzdék is kiválóan szerepeltek a versenyen, 6 Év párlata, 7 arany, 62 ezüst, 88 bronz érmet szereztek különböző kategóriákban.

vertes_tibor.jpg

Fotó: Agárdi Pálinka                                          Képen: Vértes Tibor, az Év Főzőmestere

A Destillátán a legtöbb érmet Ausztria és Németország nyerte, Magyarország a 3. legtöbb érmet nyerte el, azonban a verseny legnagyobb elismerését is magyar főzdének ítélte a zsűri: az Agárdi Pálinkafőzdét választották az Év Párlatfőzdéjének, az egyik alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett. A megtisztelő címet már 2009-ben is elnyerte az Agárdi Pálinkafőzde.

A díjhoz ezúton is szívből gratulálunk!

www.agardi.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: Agárdi Pálinkafőzde Destillata Vértes Tibor Év Párlatfőzdéje Agárdi Pálinka Év Főzőmestere


2015.03.13. 10:45 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Március 15-i ünnep a Monostori Erődben

me_egyenruhas_tarlatvezetes.jpg

Rendhagyó megemlékezéssel készül a komáromi Monostori Erőd a március 15-i ünnepre.

A nap folyamán interaktív Pilvax Kávézó költözik az erőd falai közé a MonoStory Erődszínházi Társulatának jóvoltából, Vasvári Pállal, Petőfi Sándorral, a forradalmi ifjakkal és egy veterán katonával lehet diskurálni a forradalomról.

1848-as puskamustra várja a XIX. század fegyverei és szabadságharc komáromi eseményei iránt érdeklődőket, ezenkívűl az egyenruhába öltözött tárlatvezetők az épület történetéről és a XIX. századi katonaéletről mesélnek. 

me_marcius_15_2.jpg

Az ügyes kezű gyerekek és felnőttek huszárcsákót, magyar népmesék hőseivel és magyar népi motívumokkal díszített textil kesztyűs bábot és tavaszhívó hajdíszeket készíthetnek. A délután folyamán "EmlékSelfie" -re is lesz lehetőség, ahol mint tündöklő dám és mint elegáns úr örökíthetik meg magukat az ünneplők.

Program:

9.00, 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 óra: Egyenruhás tárlatvezetések

9.00-18.00 óra: Sorozd be magad a monarchia seregébe a kazamata megújult Kalandfolyosóján!

10.00-15.00 óra között óránként: Ágyúszó

10.00-16.00 óra: 1848-as puskamustra, Ügyességi játékok, Kézműveskedés, "Kő koppan, szív dobban" időszaki  kiállítás

10-13 óra és 14-16 óra: Interaktív Pilvax Kávézó

12-16 óra: "EmlékSelfie"

Mivel a programok többsége fedett, fűtött helyszínen zajlik, így azok rossz idő esetén sem maradnak el.

A programok az erőd normál belépőjegyével látogatható.

További info: www.erod.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: puska március 15. huszár tárlatvezetés Komárom Selfie Erőd


2015.03.10. 15:48 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Sétálj Veszprémben!

veszprem_seta.JPG

A Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. az ünnepi hétvégén, 2015. március 14-én, szombaton 10.30 órától garantált városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével.

A garantált gyalogos városnézés keretében szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

A 10.30 órakor a Tourinform Veszprém elől induló séta során az Óváros térrel és a Veszprémi Várral ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Minden résztvevő ajándék VeszKrémest kap a Mackó Cukrászda jóvoltából, melyet a vezetés napján fogyaszthatnak el a cukrászdában nyitva tartási időben részvételi jegyük átadásával.

A vezetés díja a 2 órás időtartamú séta esetén a felnőttek számára 900 Ft/fő, diákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.200 Ft (az ár a 27% ÁFÁ- tartalmazza). A jegyeket a Tourinform Veszprém irodájában lehet megvásárolni a vezetés előtt, vagy elővételben. A résztvevők a jeggyel együtt kitűzőt kapnak, mely jelzi az idegenvezető számára, hogy a vendég a csoport tagja. A jegy nem névre szól, átruházható.

Amennyiben a résztvevő előre bejelentkezik e-mail-ben (info@veszpreminfo.hu), vagy megveszi a jegyet a Tourinform Irodában a vezetés előtti napig, 10 %-os kedvezményt nyújtanak számára a jegy árából.

A Bakony & Balaton kártyával rendelkező turistáknak ingyenesen lehet részt venni ezen a programon!

Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet.

www.veszpreminfo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Veszprém garantált idegenvezetés


2015.03.06. 10:48 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Csodáld meg a napfogyatkozást Bakonybélből!

napfogyatkozas.jpg

Fotó: Pannon Csillagda

Március 20-án, péntek délelőtt a 60%-os Napfogyatkozáshoz lesz, amelyre a bakonybéli Pannon Csillagda is különleges programokkal készül: több naptávcsővel, napnéző szemüveggel, a jelenség hátteréről szóló előadással, és bemutatóval várnak mindenkit előzetes e-mail-en (info@csillagda.net) történő jelentkezés után.

pannon_csillagda.jpg

Fotó:Pannon Csillagda

Néhány szó a Csillagdáról:

A Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzetben mért rendkívül kedvező fényszennyezettség-eredmények alapozták meg a Nemzetközi Csillagoségbolt-park kialakításának jövőképét, valamint a komplex csillagászati élménycentrum megvalósításának gondolatát.

A Pannon Csillagda 800 m2 látogató központjának főbb eleme a csillagászati távcsőpark, a digitális planetárium, valamint a csillagászati és űrkutatás-történeti kiállítások. Az állandó kiállítás a csillagászat történetét interaktív, kísérletező módon foglalja össze a kezdetektől napjainkig. A foglalkoztatókban összeállítják Galilei híres távcsövének pontos másolatát, és megismétlik Newton leghíresebb fénytani kísérleteit is.

A Pannon Csillagda 2012-ben Az „év ökoturisztikai létesítménye” lett.

www.csillagda.net

Szólj hozzá!

Címkék: nap napfogyatkozás Pannon Csillagda Bakonybél Csillagda


2015.03.05. 14:07 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Második helyezett lett a tatai platán!

tatai_platan.jpg

Már többször buzdítottunk Benneteket, hogy szavazzatok az "Európai Év Fája" versenyben a tatai platánra.

Kiderült a végeredmény: a végső hajrában az Észtországban található tölgy megelőzte a tatai platánt több mint 6000 szavazattal, így a magyar fa a második helyen végzett.

http://www.treeoftheyear.org/Uvod.aspx

Köszönjük mindenkinek, aki szavazott!

 

Szólj hozzá!

Címkék: Tata Európai Év Fája


2015.02.27. 11:20 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Nagycsaládosoké a főszerep Eplényben!

11027953_10153101412533769_4953450341190747771_n.jpg

Fotó: Nordica Síaréna

Ezen a hétvégén a nagycsaládosoké lesz a főszerep a Nordica Síarénában. Február 27-március 1. között aki nagy családdal érkezik, az 20% kedvezményt kap a jegypénztárban és a kölcsönzőben.

Természetesen minél nagyobb a család, annál jobban jár a síbérlettel. A negyedik, ötödik, illetve hatodik gyermek részére ingyenesen biztosítanak felvonójegyet. A kedvezmények mellett minden nagycsaládos gyermekjegy mellé egy nyalókát kapnak a gyerkőcök ajándékba. :)

A kedvezmények itt még nem értek véget: az étteremben a következő menükkel várják a nagycsaládosokat, amelyeket 50% kedvezménnyel a vásárolhatnak meg:

- A menü: csontleves, rántott sertésborda krokettel
- B menü: kolbászos bableves, penne arrabiata.

A menük mellé ajándék forró teát biztosítunk a családtagok részére.

 Nagycsaládnak minősül legalább 2 felnőtt és 3 gyerek együttesen.

Bővebb info: www.siarena.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tél síelés Bakony Eplény Síaréna


2015.02.25. 16:24 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Holnap kezdődik az Utazás kiállítás!

utazas_hu.jpg

Fotó:www.utazas.hungexpo.hu

Holnaptól vasárnapig várja az utazni vágyókat az Utazás kiállítás.

Idén a kiállítás díszvendége Székesfehérvár Város. (A pavilon 207B)

Ebből az alkalomból a fehérvári standon számos érdekes programmal várnak kicsit és nagyot egyaránt:

-minden órában zenés, jelmezes felvonulás kíséretében tekinthetitek meg Szent Istvánt, Gizellát és Szent Imrét. A felvonulás után közös képet is készíthettek a standon nagyjainkkal.

- a Koronás Park jóvoltából legősibb és a legújabb játékokat is kipróbálhatják a kis látogatók

- a Hetedhét Játékmúzeum egy izgalmas golyóelkapó játékkal készül

- az édesszájúak megkóstolhatják a 2013-as év fagylaltját, a vörösboros málna fagyit, amelyet Damniczki Balázs készített

Az Utazás kiállítás színpadán a következő fehérvári programokat tekinthetitek meg:

péntek 15:00 óra: A Fehérvár Big Band Sinatra összeállítása, énekel Farkas Gábor Gábriel  
szombat 12:30 óra:  Alba Regia Táncegyüttes, a Fölszállott a páva televíziós műsor különdíjasának produkciója  
szombat 14:00 óra:  Színpadon a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszék diákjai: Marik Laura Acoustic Session

A kiállításon megjelenik még Pápa városa (A pavilon 207B), Veszprém városa (A pavilon 207B)  és a Duna-Gerecse térség (A pavilon 311A) is.

A Magyar Turizmus Zrt.-t az A pavilon 212A standján találod.

 

Bővebb info: www.utazas.hungexpo.hu

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: díszvendég Székesfehérvár Pápa Utazás kiállítás Duna-Gerecse térség