Közép-Dunántúl

térkép.JPG

Hirdetés

 

 

Tovább a Facebookra

2014.04.22. 14:07 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

"1000"jó program az Ezerjó hazájában

programok,_rendezven-9950.jpg

Április 24-én kezdődik a 7 napig tartó Szent György Heti Vigasságok Móron, ahol garantáltan mindenki talál kedvére való programot.

Szólj hozzá!

Címkék: Mór Szent György heti Vigasságok


2014.04.17. 15:39 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Húsvéti tojáskeresés a Velencei-tónál

hajó.PNG

Húsvétkor a Velencei-tónál izgalmas tojáskereső játékkal várják a kicsiket-nagyokat hajón és vízen egyaránt.

Április 19-én és 20-án 10 órától Húsvéti tojáskereső kenutúra indul Agárdról. A túra során a megadott koordináták segítségével kell megkeresni a tavon elrejtett műanyag tojásokat.

A kenutúrához GPS készüléket és túravezetőt biztosítanak.

Ha nem szeretnétek kenuba ülni, akkor is lehet játszani a hajófedélzeten, szombaton és vasárnap 10 és 15 órakor 1 órás sétahajó járat indul Agárdról a tó nádszigetei közé.

Bejelentkezés mindkét program esetén szükséges: 30/271-32-92-es telefonszámon Simon Györgynél vagy a kenutúra esetén a velenceitokenuzas@gmail.com, a sétahajózás esetén a to@velenceitohajozas.hu e-mailcímen. 

További info:www.velenceitohajozas.hu

TIPP: a program után érdemes tekerni egyet az új kerékpárúton, túraútvonalakatért kattints IDE

 

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét Velencei-tavi hajózás Velencei-tavi kerékpárút


2014.04.11. 10:45 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Virtuális séta Székesfehérváron

székesfehérvár.jpg

Izgalmas kezdeményezés indult Székesfehérváron, amely lehetővé teszi, hogy az a város értékei és nevezetességei 360 fokban, panorámaképeken keresztül megtekinthetők legyenek.

360szekesfehervar.hu weblapon a városról készült gömbpanoráma képek között egy térkép segít tájékozódni a látható helyszínek között.

A város több mint 50 érdekességet fedezhetjük fel ilyen módon, többek között beberangolhatjuk a Bory-várat, felkereshetjük a Nemzeti Emlékhelyet és szemügyre vehetjük a lenyűgöző Hiemer-házat is.

http://360szekesfehervar.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Székesfehérvár gömpanoráma


2014.04.11. 09:29 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Élőképek a II. világháború korából

2014_et_plakat-page-001(1).jpg

 

A Katonai Emlékpark Pákozd-Nemzeti Emlékhely érdekes programmal várja a történelem iránt érdeklődőket. Az Emlékparkba nemcsak rendezvények alkalmával érdemes ellátogatni, az itt található kiállítások miatt is: az  1848-as emlékhely és Emlék Múzeum a szabadságharc első győztes csatájában hősiesen helytálló honvédekre és nemzetőrökre emlékeztet, a Don –kanyar kápolna a 2. világháborúban elesett honvédeknek állít emléket, a Magyar Békefenntartó emlékmű és a békefenntartó kiállítás a ma katonái áldozatvállalását hívatott bemutatni. 2008-2009-ben előkészült  az I. világháború harcaira emlékeztető objektum és a Hősök emlékműve majd a 2. világháború lövészállás bemutatót helyszíne.

További információ: www.kempp.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: élő történelem Pákozd Katonai Emlékpar Pákozd-Nemzeti Emlékhely


2014.04.09. 08:38 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Biztonságosan körbetekerhető a Velencei-tó!

kerékpárút.JPG

Immár biztonságosan, autóktól védett, újonnan épített kerékpárúton lehet tókerülő biciklitúrát tenni a Velencei-tó körül.

A múlt héten került átadásra a Velencei-tó körüli kerékpárút utolsó szakasza,  a Velence Resort & Spa, illetve a Dinnyés-Pákozd közötti összekötő út közötti szakaszon.

Az új kétirányú kerékpárút melletti gyalogos sétányt térkőburkolattal látták el, továbbá kandelábereket és forgalomtechnikai eszközöket is telepítettek az út mellett.

Nem érdemes nyárig várni, már tavasszal is érdemes ellátogatni a Velencei-tóhoz, ahol tartalmasan kikapcsolódhat a család apraja-nagyja.

A tó környékén jó néhány kerékpárkölcsönző várja a drótszamár nélkül érkezőket. :)

Bővebb információ a tó honlapján:

www.velencei-to.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpárút Velencei-tó


2014.04.07. 10:18 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Fontos info: vihajelzés a hazai tavakon!

 

 

vihar.jpg

 

Bár még nincsen strandszezon, hazánk tavain  április 1-jén indult el a viharjelző rendszer: a Balatonnál 31 viharjelző állomás és további 16 mobil, veszélyre figyelmeztető készülék, a Velencei-tónál 3, a Tisza-tónál 5, a Fertő-tó hazai szakaszán pedig egyetlen viharjelző állomás működik.

   Fontos tudni, hogy továbbra is első- és másodfokú viharjelzések figyelmeztetik a fürdőzőket, hajósokat az erős szélre, viharra.
    Elsőfokú viharjelzés esetén percenként 45 sárga fényű villanás hívja fel a figyelmet arra, hogy óránkénti 40-60 kilométeres erősségű szélre kell számítani, és tilos a parttól 500 méternél távolabb tartózkodni. A másodfokú viharjelzés idején percenkénti 90 sárga fényű villanás jelzi, hogy óránkénti 60 kilométeresnél erősebb szél várható, és tilos a fürdés. A jelzések a várható szélerősödésekre fél-másfél órával korábban kezdenek figyelmeztetni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: viharjelzés Velencei-tó


2014.03.26. 10:34 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Elindult a Duna-Gerecse Térség térség honlapja

duna-gerecse.jpg

A Duna-Gerecse térség Komárom-Esztergom megye területén található, magába foglalja Komárom és Tata környékét.

Az új honlapon (www.duna-gerecse.hu)megtalálható minden információ, amely az idő kellemes és tartalmas eltöltéséhez szükséges, érdemes tehát felkeresni, ha erre a gyönyörű térségbe tervezük utazást.

Kedvcsinálóként:

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Tata Komárom Duna-Gerecse térség


2014.03.19. 11:47 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

"Aki nem volt itt, nem tudja; aki itt volt, nem felejti."

Ha még nem láttátok Közép-Európa legnagyobb újkori erődjét, a Monostori Erődöt, akkor érdemes ellátogatni Komáromba, egyedülálló élményben lesz részetek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Komárom Monostori Erőd


2014.03.18. 16:10 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Várunk a Víz Világnapján a Tropicariumban!

GAB_8343_kicsinyített.jpg

 

Március 22-én a Víz Világnapja alkalmából Budapesten mutatkozik be a régiónk. Ha ellátogattok a Tropicariumba a szombati napon 10-17 óra között a bejárat előtti folyosón találkozhattok  velencei-tavi, komáromi és tatai kollégáinkkal, akik nyereményjátékokkal várnak benneteket.

A Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület kvízjátékot hirdet: a Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. felajánlásával  az első 200 helyes kitöltő 1 fő részére szóló hajójegyet kap ajándékba! Érdemes tehát korán kilátogatni!

tata szobor kicsi.jpg

Komárom és Tata közös, vízzel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó TOTÓ-val készül, a kitöltők között ajándékutalványok kerülnek kisorsolásra.

Szombati napra gyönyörű időt jósolnak a meteorológusok, ha  szeretnétek élvezni a tavaszi napsütést, akkor ajánlom figyelmetekbe a Velencei-tavi ingyenes hajózást http://itthonkozepdunantulon.blog.hu/2014/03/12/viz_vilagnapja_marcius  majd utána egy kis tekerést az új, tó körüli kerékpárúton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Velencei-tó Víz világnapja Tata Komárom


2014.03.13. 16:02 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Tavaszi ébredés

 

 nádasdy-kastély.jpg

A Nemzeti Ünnep alkalmából március 14-én, 15-én, 16-án kitárják kapuikat a Forster Központ által kezelt műemlékek: a nádasdladányi Nádasdy-kastély, a dégi Festetics-kastély, a lovasberényi Cziráky-kastély, a tatai Eszterházy-kastély, Sümegen a Püspöki Palota.

 

Majk l  1.jpg

 

Az idei év kora nyarától a Oroszlány-Majkpusztán, az 1733-ban alapított Kamalduli Remeteségben nemcsak a tizenhét cellaház, a templomtorony, a kert lesz látogatható, hanem restaurált kolostorépület is, amelynek díszudvara, festett falképes refektóriuma különleges élményt nyújt.

Részletes információ:

www.forsterkozpont.hu

www.majk.hu

Szólj hozzá!