Hirdetés

blog_banner.jpg

Közép-Dunántúl

térkép.JPG

Tovább a Facebookra

2014.10.28. 11:40 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Legyen tatai az "Év fája"!

platán2.jpg

Fotó:Tata és Környéke Turisztikai Egyesület Facebook oldala

Az Ökotárs Alapítvány hirdette meg az Év Fája elnevezésű versenyt, amelynek a legfőbb célja, hogy a természetvédelem és a közösségek kapcsolatára hívja fel a figyelmet. A benevezett fák között van a tatai nagy platánfa is.

2010 óta több száz fát neveztek be a versenybe önkormányzatok, magánszemélyek és civil közösségek. A fákat egy történet kíséretében kell nevezni, amely tartalmazza, hogy miért fontos a nevezők részére, itt nem a fa mérete és kora számít.

Még október 31-ig lehet szavazni, 15 fa közül dől el, hogy melyik lesz az Év Fája.

A http://evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon szavazz Te is a Tatai Nagy Platánfára!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Tata Év fája Platánfa


2014.10.22. 13:22 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Seuso Kiállítás - Hazatért kincsek Székesfehérváron

seuso1_web.jpg

Az októberben megnyílt Seuso kiállítás látogatói számára a Tourinform Iroda 2015. január 10-ig minden szombaton 11 órai kezdettel garantált idegenvezetést tart Székesfehérvár történelmi belvárosának megtekintésére.

Kedvcsinálóként néhány szó  a Seuso-kincsek történetéről: a lelet-együttes ezer szállal kötődik Székesfehérvár térségéhez és Fejér megyéhez.Mindezt  tükrözi a kiállítóterem is, ahol látható például a Polgárdi quadripus fotója, de a Szabadbattyánban feltárt palotát is megismerhetik a látogatók. Az 1980-as évek óta izgatja a közvéleményt, a politikát és a tudósokat a Seuso-kincs eredete. Valószínűleg egy fiatalember, Sümegh József találta meg a kincset Polgárdi környékén, majd megpróbálta illegális csatornákon keresztül értékesíteni, ami végül a halálához vezetett. Több tanú is állította, hogy látta, érintette Sümeghnél ezeket a kincseket, egyikük azt mondta, hogy meg is karcolta. Ilyen nyomok egyébként láthatóak a műtárgyakon.

A kincsek három hónapon át, január 15-ig rendhagyó nyitvatartási időben 10 órától 20 óráig tekinthetők meg. A jegyek a Szent István Király Múzeumban és a székesfehérvári Tourinform Irodában kaphatók.

További info: www.turizmus.szekesfehervar.hu

Szólj hozzá!

Címkék: idegenvezetés Székesfehérvár Szent István Király Múzeum Seuso kiállítás


2014.10.21. 15:55 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Az 1956-os forradalomra emlékezve

okt.23..jpg

Fotó: Tourinform Székesfehérvár

Október 23-án (csütörtökön) 14:00 órától „Székesfehérvár 1956. október 23-án” a forradalom helyszíneinek érintésével a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ingyenes idegenvezetésre várja az érdeklődőket.

Mindannyian ismerjük az október 23-i nemzeti ünnep jelentőségét, figyelemmel kísérhetjük a megemlékezéseket, részt vehetünk az ünnepi eseményeken.

Egyre kevesebben emlékeznek azonban arra, mi is történt a forradalom napjaiban Fehérváron, ezért emlékező sétára hívják a fehérváriakat. Azokat is, akiknek személyes emlékeik vannak azokról a történelemformáló napokról, és azokat is, akik csak a szüleik elbeszéléséből, vagy a történelemkönyvek lapjairól értesültek 1956 októberének máig ható eseményeiről.

A séta időpontja: október 23. 14.00 – 16.00 óra
A találkozás helye: Tourinform iroda előtt (Hiemer-ház)
A sétát vezeti: Kiss Erika idegenvezető

Szólj hozzá!

Címkék: idegenvezetés október 23. Székesfehérvár


2014.10.20. 13:23 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Ismerd meg a Királynék Városát!

veszprem_tourinform_garidvez_okt 25-page-001.jpgOktóber 25-én 10.30 órától garantált idegenvezetés során szakavatott idegenvezető mutatja be a Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit.

Ha előre bejelentkezel e-mail-ben (info@veszpreminfo.hu), vagy megveszed a jegyet a Tourinform Irodában (Óváros tér 2.) okt. 24-ig, akkor 10 % kedvezményt kapsz a jegy árából.

www.veszpreminfo.hu

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hosszú hétvége városnézés Veszprém


2014.10.18. 12:13 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Öreg-tavi Nagy Halászat

ÖTNH3.jpg

Egyedülálló programot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani: október 24-26. között rendezik meg Tatán az Öreg-tavi Nagy Halászat Gasztronómiai és Családi Fesztivált.

 

ÖTNH5.jpg

Fotó:www.oregtavinagyhalaszat.hu

Az országban csak itt lehet látványhalászatot látni, amely mindhárom napon reggel 8 órakor kezdődik.

A rendezvény ideje alatt a halfőző bajnokok táj jellegű hal specialitásait és hagyományos hal ételeit lehet megkóstolni, a borkedvelő látogatók pedig az Eszterházy-kastély kertjében hazai borászok kínálják ízes nedűeiket. 

Az Öreg-tó partján kirakodóvásár, kézműves portékák hatalmas választéka, gyermek vidámpark és légvárak színesítik a programot. A nagy színpadon fellép többek között az R-GO, Balkán Fanatic, Kasza Tibi, Wolf Kati, Ének iskolája tanulói, Abaházi and RLB.

További info: www.oregtavinagyhalaszat.hu és a www.facebook.com/oregtavinagyhalaszat

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Tata Öreg-tó Öreg-tavi Nagy Halászat


2014.10.16. 16:07 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Audio-Guide-al Sümegen!

sümeg_1.jpg

Új szolgáltatással várja látogatóit Sümeg! 

A Sümeg és Térsége Turisztikai Kft. kidolgozott egy audio-guide-os szolgáltatást, amelynek segítségével megismerhetjük Sümeg 13 nevezetességét, annak történetét. Egy-egy látnivaló hanganyaga 5-15 percig tart, 2 nyelven: magyarul és angolul. A készülékhez, mely nyakpánttal nyakba akasztható, akár 2 fülhallgatóval is hallgatható.

A készüléket a  Tourinform Irodában (cím: Sümeg, Kossuth Lajos u. 15.) lehet bérelni A bérleti idő: bérlés napján, az Iroda nyitvatartási idejét (minden nap 10:00-16:00) figyelembe véve, záróráig. Lehetőség van a sümegi szállásokon éjszakázóknak a bérlés másnapján történő visszaszolgáltatásra a nyitási órában.

További info: www.sumeginfo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: idegenvezetés Sümeg audio guide


2014.10.15. 16:20 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Piros túrázók figyelem!

piros túra.jpg

Fotó: Varga-Halmosi Eszter

Új pecsételőhellyel bővült a Közép-dunántúli Piros Túra!

Újra lehetőség van Zircen pecsétet szerezni az igazolófüzetbe, a Rákóczi téren található "0" km-es bakanccsal szemben, a Tourinform irodában.  Hétköznaponként október 01-április 31-ig hétfőtől péntekig 8-16 óráig, és a nyári szezonban pedig keddtől vasárnapig 9-17 óráig fogadják a kollégáink a megfáradt túrázókat.

További info:

https://www.facebook.com/pages/Bakonyi-kalandok/1461620954093066?sk=info

Szólj hozzá!

Címkék: Bakony Zirc Piros túra pecsét


2014.10.13. 13:46 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Irány Komárom!

Komárom, én így szeretlek.jpgHa szeretsz fotózni, akkor irány Komárom!  Örökítsd meg az utókornak, amit Komáromban láttál!

 

Mi adunk néhány tippet, hogy mit fotózzál: számtalan érdekesség vár itt:a  Monostori Erőd, amely Európa legnagyobb újkori erődje és a Komáromi Erődrendszer többi tagja: a Csillag Erőd és az Igmándi Erőd. A Duna-parti városban találjuk még Magyarország egyetlen lovas színházát is, lehet még itt gokartozni, horgászni a város közepén található Rüdiger-tavon, megtekinteni az egyedülálló tengerésztörténeti kiállítást.  Érdemes kisvonattal városnéző túrát tenni, amellyel a két Komáromot összekötő Erzsébet-hídon keresztülhaladva megismerhetjük Észak-Komárom nevezetességeit is.

Minden szerdán és szombaton 13 órakor 2,5-3 órás városnéző séta indul a Tourinform Iroda elől (Igmándi út 2.), amelyre előzetes bejelentkezés szükséges a 34/540-590-es telefonszámon.

card_image.png

A séta Duna-Gerecse kártyával ingyenesen vehető igénybe.  A kártyával igénybe vehető szolgáltatásról itt olvashatsz!

További info: www.iranykomarom.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: fotópályázat Komárom Duna-Gerecse térség


2014.10.07. 14:53 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Túrázzunk Tatán!

geotúra.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Tata Geotúra


2014.10.02. 13:10 Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Ünnepeltünk Zircen és Veszprémben

csoportkép_TVN_Zirc.jpg

Csoportkép a templom előtt    (Fotó: Törzsök Erzsébet)

Negyedik alkalommal került megünneplésre a Turizmus Világnapja Magyarországon. Ezen nap alkalmából pénteken a  szakmai partnereinket egy különleges délutánra hívtuk a Zirci Ciszterci Apátságba, és Nagy Lénárd O. Cist Atya vezetésével az Apátsági Templomot és az Egyház- és rendtörténeti interaktív kiállítást tekintettük meg.

tvn vp.jpg

(Fotó: Törzsök Erzsébet)

A szombati nap folyamán Veszprémben, a Szent Mihály-napi búcsún találkozhattatok velünk, ahol a kiadványok mellett finom csokival és mosolygós almával vártuk a rossz idő ellenére a Várba látogatókat.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Turizmus Világnapja Közép-Dunántúl