Hogyan készül a fumu baba?

2013. július 12. 13:12 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

 

fumu.jpg

A fumu baba sütési bemutatójával folytatódik szombaton, július 13-án a Kenyérmúzeum tematikus napjai című programsorozat a Monostori Erődben. A fumu baba készítésének elsajátítása mellett lehetőség lesz kóstolásra, illetve a bemutatót követően a Kenyérmúzeum megtekintésére is, ahol péktáboros diákok segítségével ismerhetik meg látogatók a hagyományos sütőipari termékeket.

Mi is az a fumu?  Gyermeket mintázó, díszített ünnepi kalács - lakodalmak és keresztelők jellegzetes étele.

A látogatók a táborozók segítségével elkészíthetik saját fumu babájukat is, ebben az esetben, kérjük hozzanak magukkal fél-fél kg mákot, diót, szilvalekvárt, és egy magas falú tepsit.

A Péktábort idén is a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje szervezi, melyen a szakiskolákból csak a legjobb diákok vehetnek részt.


Időpont: 2013. július 13. (szombat) 9-16 h

Bemutatók kezdési időpontja:  reggel   10 óra és  délután 14 óra

Következő tematikus nap: július 20., matyó kalács

További információ: www.erod.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr715401850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.