Malacságok és lecsófesztivál Fehérváron

2014. szeptember 09. 15:19 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

kolbászok.JPG

Szeptemberben ismét a finomságok  kerülnek a középpontba Székesfehérváron.

Szeptember 12-14. között a húsimádókat, azon belül is a mangalica termékeket kedvelőket várják a Piac tér környékére a Mangalica Fesztiválra. Itt közvetlenül lehet találkozni az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, így sokkal olcsóbban juthatunk hozzá az ínyencségekhez, amelyeket akár helyben is elfogyaszthatunk.

mangalicafesztivál.jpg

Aki nem szereti a mangalicahúst, annak is érdemes kilátogatni a rendezvényre, mert kézműves gasztrotermékek, élőállat kiállítás és színpadi program színesíti a kínálatot.

Fotó és további info: https://www.facebook.com/mangalicafestival

lecsó.jpg

A következő hétvégén (szeptember 20-21.) már könnyedebb ételé lesz a főszerep. Különleges helyszínnel és rekordszámú főzőcsapattal vár mindenkit az ország második legnagyobb főzőversenye, a Fehérvári Lecsófőző Vigasság a Dózsa György út-Móri út-Zichy liget által határolt területen. Több mint 500 bográcsban készül az étel megszámlálhatatlan variációban a Lecsókirály cím megszerzéséért.

Megéri mindenféle vendégcsalogató és marasztaló eszközt bevetni, hiszen idén is díjazzák a legszebb főzőhelyet, mely elnyeri a "Legszebb Tűzhely" díját! A győztest a rendezvényre kilátogató sokaság fogja eldönteni, szavazni az Információs pontnál lehet a rendezvény napján!  Idén is gazdára talál a "Sipi" Emlékkupa, amelynek ünnepélyes átadásával emlékeznek Sipos Józsefre, a rendezvény megálmodójára.A díjat a zsűri nem a legfinomabb lecsó készítőjének szavazza, hanem annak a csapatnak, aki a "legnagyobb szívvel" főz és legötletesebben tálalja étekét!

Szeptember 20-án 19 órától Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar húzza a talpalávalót, 21. 30 órától pedig Heaven Street Seven lesz látható a színpadon.

 "Az igazi lecsó mindig egyszeri és megismételhetetlen, de nálunk az összetevők közül nem hiányozhat a legfontosabb: a barátság."

Fotó és további info: www.fehervarilecso.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr586683231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása