Via ferrata már Tatabányán is!

Május 1-én, Tatabányán, a Kő-hegyen átadták hazánk második via ferrata parkját. A cseszneki via ferrátákhoz hasonlóan, itt is három, különböző nehézségű vasalt út épült, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A Hét Vezér út közepesen nehéz, nehéz besorolású 300 méteres szakasz, 80 méter szintkülönbséggel, a Turul út nehéz, nagyon nehéz 100 méteres szakasz 30 méter szintkülönbséggel, a Kata út pedig extrém nehéz, a maga 150 méter hosszával és 60 méter szintkülönbségével. Az utak egész évben mászhatóak, használatuk ingyenes, azonban felszerelés nélkül senki nem vághat neki!

05.jpg

Fotó: Alpinsport Club

A mászást mindenképpen kössük össze egy kis túrázással. A környék bővelkedik épített és természeti látnivalóval. A Turul szobor lenyűgöző méreteivel kápráztat el minket, míg a Ranzinger Vince kilátó a város és a Gerecse panorámájával. Ne hagyjuk ki a Szelim-barlangot, ami egy fantasztikus képződmény a Kő-hegy oldalában több bejárattal és oldalággal, valamint az Által-ér völgyét se, ami népszerű gyalogtúra és kerékpáros útvonal.

viaferrata_banner_blogra.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr627432606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása