Kreinbacheré az első hazai aranyérmes pezsgő a Világbajnokságon

2016. július 07. 09:24 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Közzétették a nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokság, a CSWWC arany- és ezüstérmeseinek listáját, és az aranyérmesek között először szerepel hazai tétel: a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut furmint pezsgője és a Brut Classic 2011 Magnum.

szakmai_hirhez_foto_2_kozep-dunantul_20160706.jpg

fotó: Kreinbacher Birtok

A versenyre minden eddiginél több nevezés érkezett, Champagne-ból és a legtávolabbi országokból is, az értékelés két héten át tartott a téma elismert specialistájának, Tom Stevensonnak a vezetésével. A szakértő zsűriben idén az előző években tartalék-zsűriként közreműködő Champagne szakértő, Márkus György is pontozott, a vb lebonyolítását egy magyar sommelier is segítette.

19519316363_dba15c2502_k_kicsi.jpgfotó: Kreinbacher Birtok

Komoly sikereket ért el az a két champagne-ház is, amely a Kreinbacher forgalmazásában hazánkban is elérhető – a Piper-Heidsieck két aranyat és egy ezüstöt, a Charles Heidsieck négy aranyérmet kapott.

Gratulálunk és sok sikert a további munkához!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr558871786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása