A hét helyi terméke: GerecseKecske

2016. augusztus 05. 10:40 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A komárom-esztergom megyei Neszmély község határában található családi gazdaság igazi finomságokkal várja a betérőt, melyhez az alapanyagot a Gerecse lankáin legelő kecskék biztosítják és hozzá a szakértelmet a farmocska motorja, Pallagi Zsuzsanna adja. A Hortobágyon nevelkedett, a természetet és állattartást ott megszerető gazdasszony szenvedéllyel végzi munkája mellett a gazdaság irányítását, mely működtetésben férje a fő segítője, kislányuk pedig természetesen az állatok névadója és pásztora.

296422_373163482753764_113429023_n.jpg391853_403877686349010_590195598_n.jpg

558899_403877693015676_645472609_n.jpgfotó: GerecseKecske

Az egész egy anyakecskével indult, aztán mára egy gondosan megválogatott állomány lett, ahol Búzavirág, Meki, Gizi, Bori és társai szorgalmasan adják a tejet a friss és keményre érlelt kecskesajtokhoz, a félekményen érő, savanykás kecskesajthoz, az ordakrémhez és ordasajthoz. És mindezek változatos fűszerezéssel készülnek édes és sós változatban egyaránt.

A gazdaság része még Borsi a kárpáti borzderes tehén és számos birka is, de természetesen elmaradhatatlanok a tyúkok és kacsák is.

Aki szeretné megismerni az ízeket, amit nyújt a gazdaság, megteheti sajtkóstoló és pincebuli keretében, de akár be is lehet kapcsolódni a munkába, hordani a szénát, ellátni az állatokat, a friss tojást összeszedni, a fejést kipróbálni és még mindent, ami hozzátartozik a gazdaság életéhez.

Sok fényképet és további információt a gazdaság facebook oldalán találsz!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr428947556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.