Észtország és Tartu ízei - Észt gasztronómiai napok Veszprémben

2016. szeptember 02. 11:55 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Amennyiben ezen a hétvégén Veszprémben jársz, ne hagyd ki a különleges alkalmat és ismerd meg az észt konyha ízeit!

A veszprémi Oliva Étterem is csatlakozott a Finnugor Kulturális Főváros rendezvénysorozathoz és nem kisebb feladatra vállalkozott, mint bemutatni Észtország és Tartu ízeit gasztronómiai napok keretében. A szeptember 1-4 között zajló esemény során a tartu-i POPLO étterem és az Oliva együttműködésével négy napon keresztül olyan, számunkra különleges ételeket kóstolhatunk, mint előétel gyanánt a kecskesajt céklával, mézzel, fő étekként a császárhús narancsos répakrémmel, sült hagymával, vagy desszertként a kakaóhab céklachipsszel, répakrémmel.

szakmaihirekhezfoto_kozep-dunantul_20160815.jpg

A POLPO Tatu egyik legkiválóbb étterme, de évek óta bérelt helye van az Észtországi Top 50 étteremek között is (www.polpo.ee/en), amit szeptember első hétvégéjén az étterem fiatal főszakácsa, Mario Johanson, és a gasztronómiai vezető, Diana Treier képvisel.

Részleteket az étterem honlapján találsz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr8911670884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.