A fumu baba sütési bemutatójával folytatódik szombaton, július 13-án a Kenyérmúzeum tematikus napjai című programsorozat a Monostori Erődben. A fumu baba készítésének elsajátítása mellett lehetőség lesz kóstolásra, illetve a bemutatót követően a Kenyérmúzeum megtekintésére is, ahol péktáboros diákok segítségével ismerhetik meg látogatók a hagyományos sütőipari termékeket.
Mi is az a fumu? Gyermeket mintázó, díszített ünnepi kalács - lakodalmak és keresztelők jellegzetes étele.
A látogatók a táborozók segítségével elkészíthetik saját fumu babájukat is, ebben az esetben, kérjük hozzanak magukkal fél-fél kg mákot, diót, szilvalekvárt, és egy magas falú tepsit.
A Péktábort idén is a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje szervezi, melyen a szakiskolákból csak a legjobb diákok vehetnek részt.
Időpont: 2013. július 13. (szombat) 9-16 h
Bemutatók kezdési időpontja: reggel 10 óra és délután 14 óra
Következő tematikus nap: július 20., matyó kalács
További információ: www.erod.hu