Az 1956-os forradalomra emlékezve

2014. október 21. 15:55 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

okt.23..jpg

Fotó: Tourinform Székesfehérvár

Október 23-án (csütörtökön) 14:00 órától „Székesfehérvár 1956. október 23-án” a forradalom helyszíneinek érintésével a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ingyenes idegenvezetésre várja az érdeklődőket.

Mindannyian ismerjük az október 23-i nemzeti ünnep jelentőségét, figyelemmel kísérhetjük a megemlékezéseket, részt vehetünk az ünnepi eseményeken.

Egyre kevesebben emlékeznek azonban arra, mi is történt a forradalom napjaiban Fehérváron, ezért emlékező sétára hívják a fehérváriakat. Azokat is, akiknek személyes emlékeik vannak azokról a történelemformáló napokról, és azokat is, akik csak a szüleik elbeszéléséből, vagy a történelemkönyvek lapjairól értesültek 1956 októberének máig ható eseményeiről.

A séta időpontja: október 23. 14.00 – 16.00 óra
A találkozás helye: Tourinform iroda előtt (Hiemer-ház)
A sétát vezeti: Kiss Erika idegenvezető

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr496814391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása