A székesfehérvári 67 Étterem & Bistro séfje, Volenter István a december 13-án rendezett Bocuse d'Or magyarországi selejtezőjén bekerült a 6 legjobb séf közé, így egyenes az út a februárban megrendezésre kerülő magyarországi Bocuse d'Or döntőjébe!
fotó: 67 Étterem & Bistro facebook oldala
Az elődöntőben 11 szakács mérte össze tudását és a verseny során egy hal- és egy vadétel elkészítése volt a feladatuk, 3 óra 45 perc alatt. A megmérettetéshez az alapanyagokat a helyszínen biztosították és ezekből 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat kellett elkészíteniük. A zsűri olyan ételsort várt el a résztvevőktől, melyek megállnák a helyüket a világ bármely jobb bisztrójában és éttermében.
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe hatan jutottak tovább, köztük Volenter István, aki a februári döntőn már páros versenyzőként indul.
2016. május 10-11-én Budapesten Európa 20 országa fog versenyezni, ahol akár egy magyar versenyző is kvalifikálhatja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.