Székesfehérvári étterem a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében

2015. december 17. 17:09 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A székesfehérvári 67 Étterem & Bistro séfje, Volenter István a december 13-án rendezett Bocuse d'Or magyarországi selejtezőjén bekerült a 6 legjobb séf közé, így egyenes az út a februárban megrendezésre kerülő magyarországi Bocuse d'Or döntőjébe!

67_etterem.jpg

fotó: 67 Étterem & Bistro facebook oldala

Az elődöntőben 11 szakács mérte össze tudását és a verseny során egy hal- és egy vadétel elkészítése volt a feladatuk, 3 óra 45 perc alatt. A megmérettetéshez az alapanyagokat a helyszínen biztosították és ezekből 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat  kellett elkészíteniük. A zsűri olyan ételsort várt el a résztvevőktől, melyek megállnák a helyüket a világ bármely jobb bisztrójában és éttermében.

A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe hatan jutottak tovább, köztük Volenter István, aki a februári döntőn már páros versenyzőként indul.

2016. május 10-11-én Budapesten Európa 20 országa fog versenyezni, ahol akár egy magyar versenyző is kvalifikálhatja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr548180256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása