Felfedezésre váró erdők – Erdők hete

2014. október 01. 11:07 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Gaja-völgyi Tájcentrum_DSCF4059.jpg                                        Fotó: Törzsök Erzsébet

"Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!"- szól az Erdők Hete jelmondata 1997 óta. Hazánk területének egyötödét erdő borítja, melynek páratlan szépségét, vadállományát, gazdagságát, az őszi napfényben pompázó csodálatos színes lombkoronáját kívánja szakavatott vezetőkkel, erdészekkel a látogatóknak bemutatni.

2014-ben a XVIII. Erdők Hete rendezvénysorozat Közép-Dunántúlon 2014. szeptember 27- október 19. között zajlik.

A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot.

Tata, Agostyáni arborétum

Október 1 és 4. között ingyenes programok lesznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt az Erdők Hete programsorozatban, benne Miről mesél az erdő?

 Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola, Huszárokelőpuszta

„Fedezd fel az erdőt az erdésszel” címmel szeptember 30-tól különböző korosztálynak szóló programokkal várják az erdei kirándulókat, mely egyben az óvodások napja lesz, ahol „Fedezd fel az erdőt az erdésszel és Marci kutyussal” programon vesznek részt az apró látogatók.

Október 3. a felső tagozatos általános iskolás diákoké lesz. Lesznek kézműves foglalkozások, előadás a vadászatról gyerekeknek, túrák a környéken (Odvas-kői barlang túra; Hubertlaki erdei tanösvény)

 „Vissza a városból az erdőbe”

Alsópere Erdei Látogatóközpont (HM VERGA Zrt.)

Október 4-én, pénteken 10.00 órától kezdődő vetélkedő iskolások számára. Városokból 10 fős csapatok nevezését várják. Korosztály: 5-6 osztály. A versenyfeladatokat terepen és a látogatóközpontban kell a gyerekeknek teljesíteni. Témakörök: A Bakony élővilága; a víz szerepe napjainkban; a szelektív hulladékgyűjtés; tájékozódás az erdőben. Ebéd után kézműves foglalkozások.

 Hubertus Erdészeti Erdei Iskola Ajka, Zöld Tanoda Várpalota

„Itt van az ősz, itt van újra”

Október 08-án Ajka, valamint Várpalota vonzáskörzetében található általános iskolai oktatási intézmények (KLIK) számára szervezett akadályverseny a két helyszínen. Minden iskolából 4 fős csapat nevezését várják. A csapatnak egy 3., egy 4., egy 5., és egy 6. osztályos tanulóból kell állnia. Egy iskola csak egy csapatot indíthat. A feladatokat terepen kell a gyerekeknek teljesíteni.
Témakörök: A Bakony élővilága; a víz szerepe napjainkban; a szelektív hulladékgyűjtés; tájékozódás az erdőben.
Díjazások:
Az első helyezett csapat iskolája – 3. – 8. osztályos korosztályból válogatva – lehetőséget kap egy két napos őszi erdei iskolai tartózkodásra, teljes ellátással. Maximális létszám 20 fő kísérővel (ebben a négy versenyző gyermeknek is benne kell lennie). A nyertes csapat továbbá tavasszal részt vehet a VERGA Zrt. által megrendezésre kerülő megyei versenyen.
Minden résztvevő csoport értékes ajándékokat kap a VERGA Zrt felajánlásából, tehát senki nem távozik üres kézzel.
A gyermekek és a kísérő pedagógus szállítását, valamint az ebédet a VERGA Zrt. biztosítja.
A verseny rossz idő esetén október 10–én, pénteken kerül megrendezésre.

Ökoturisztikai Központ, Soponya

Október 17-19. között az Ökocentrum ad otthont a nemzetközi vizi-mezei vizslaversenynek és kutyakiállításnak az Erdők Hete során.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr206749577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása