Illatos Advent a királynék városában

2012. december 03. 10:17 - Itthon/Kitti

illatos_advent_ujfoto.jpg

Az év utolsó, s talán leghangulatosabb hónapjában mindenki megtalálja a kedvére való programot Veszprémben, legyen szó akár gyermekprogramról, zenei vagy kulturális csemegéről. Találja meg Ön is a szívéhez közel állót!

A királynék városának családbarát önkormányzata adventi programsorozatával már több mint fél évtizede hívja és várja karácsonyi készülődésre, ráhangolódásra a helybelieket és az idelátogatókat. Az idei évben az Óváros téren és a Szentháromság téren november 29-től karácsonyig minden hétvégén részt vehetünk az „Illatos Advent" színes programjain.
A Várban található, 2011. novemberében megnyílt Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ is várja a kikapcsolódni vágyókat családi- és gyermekprogramokkal. Veszprém Város Önkormányzata támogatásával a veszprémi gyerekek a Szentháromság téren találkoznak az Északi sarkkörről városunkba látogató vendéggel. Ezen a délutánon, Joulupukki és Porga Gyula polgármester úr együtt gyújtják meg az első adventi gyertyát és kezdetét veszi az „Illatos Advent" idei rendezvényeinek sorozata. 

A Szaléziánum programajánlója advent első hétvégéjére itt megtekinthető.
Angyalok? Kismanók? Vidám képnézegetés a Dubniczay-palotában c. rendezvény ajánlója elérhető itt. 

A szép hagyományokra visszatekintő program valóban különleges hangulatú rendezvény a csendesség és a karácsonyi várakozás időszakában. A Szentháromság téren melegedhetünk, miközben teát vagy forralt bort kortyolgatunk, és megkóstoljuk a frissen sült kürtős kalácsot. A kicsik az állatsimogatónál ismerhetik meg közelebbről a betlehemi jászol állatait. Számos érdekes program szerepel a kínálatban, például a Zonta Advent december 1-én, a „VKSZ" Zrt. által szervezett adventi bolhapiac december 8-án, valamint a Művészetek Háza „Csend-nap" december 12-én. 
Veszprémi Betlehemes Játék december 23-án 17 órai kezdettel elevenedik meg a Veszprémi Vár Szentháromság terén. A Padányi Katolikus Iskola diákjai játsszák el Jézus születésének történetét.

Ha nincs ötlete, mivel ajándékozza meg családtagjait, barátait a szeretet ünnepén, látogasson el a veszprémi Karácsonyi vásárba, ahol egy csésze forró tea mellett, kellemes karácsonyi dallamok kíséretében járhatja körbe az Óváros téren található kis faházakat, amelyek számos ajándékozási lehetőséget és ötletet kínálnak a látogatóknak.

Forrás: Tourinform Veszprém

Elérhetőség: www.veszpreminfo.hu

Tel.: +36-88-404-548

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr504944537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása