Először magyar szakács a Bocuse d'Or döntőjében!

2013. január 30. 10:46 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Széll Tamás4.jpg

1987 óta először jutott a Bocuse d'Or főző-világverseny döntőjébe Széll Tamás , a Michelin-csillagos Onyx Étterem séfje, ahol 24 döntőbe jutott szakácscsapat egyikeként képviseli hazánkat.

Széll Tamás délután mutatja be a nemzetközi zsűrinek a Rubik-kocka ihlette, titkos hús- és halmenüjét, az eredményhirdetés kb. 17.30-kor lesz.

A magyar versenyfogás koncepciójának alapötletét az adta, hogy Széll Tamás néhány éve készített egy ételekből összerakott Rubik kockát, majd mint lelkes fotós, meg is örökítette azt. A bűvös kocka és az ételek között könnyű megtalálni a párhuzamot. A tálon keverednek az alapanyagok és színek, de a végeredmény a tökéletes illeszkedés, a harmónia, csakúgy, mint a kirakott kockánál. A tálca felépítésében is a Rubik kockára utal. Az egymáson elcsúszó sorok a működést szimbolizálják.

A versenyhez kapcsolódó szakkiállításon Magyarország is bemutatkozik a közönség számára.

A verseny az alábbi linken élőben követhető: www.bocusedor.com/web-tv

Forrás: www.itthon.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr145052658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása