Amennyiben ezen a hétvégén Veszprémben jársz, ne hagyd ki a különleges alkalmat és ismerd meg az észt konyha ízeit!
A veszprémi Oliva Étterem is csatlakozott a Finnugor Kulturális Főváros rendezvénysorozathoz és nem kisebb feladatra vállalkozott, mint bemutatni Észtország és Tartu ízeit gasztronómiai napok keretében. A szeptember 1-4 között zajló esemény során a tartu-i POPLO étterem és az Oliva együttműködésével négy napon keresztül olyan, számunkra különleges ételeket kóstolhatunk, mint előétel gyanánt a kecskesajt céklával, mézzel, fő étekként a császárhús narancsos répakrémmel, sült hagymával, vagy desszertként a kakaóhab céklachipsszel, répakrémmel.
A POLPO Tatu egyik legkiválóbb étterme, de évek óta bérelt helye van az Észtországi Top 50 étteremek között is (www.polpo.ee/en), amit szeptember első hétvégéjén az étterem fiatal főszakácsa, Mario Johanson, és a gasztronómiai vezető, Diana Treier képvisel.
Részleteket az étterem honlapján találsz.