Székesfehérváron a Szent Jobb

2013. augusztus 12. 14:22 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A Szent Jobb fogadása Székesfehérváron_kicsi.jpg

A Székesfehérvári Egyházmegye ebben az évben a város önkormányzatával együtt ünnepli Szent István király halálának 975. évfordulóját.

A nagyszabású rendezvénysorozat legkiemelkedőbb szakrális ünnepe augusztus 14., a város fogadalmi napja lesz.

A Székesfehérvárra érkező Szent Jobbot 10.00 órától 15.30 óráig lehet megtekinteni szervezett keretek között a Bazilikában. Az ünnepi liturgia 17.00 órakor körmenettel kezdődik a Székesegyháztól a Nemzeti Emlékhelyig (Romkert) a Szent Jobb és Szent István fejereklyéjével.

Augusztus 14-én, 17.30-kor a Szent István-i országfelajánlás ünnepén, a középkori Magyarország legfontosabb temploma, a Szűz Mária királyi prépostsági templom maradványait őrző Nemzeti Emlékhelyen Erdő Péter bíboros, prímás, az esztergom–budapesti főegyházmegye érseke mutat be koncelebrált ünnepi szentmisét.

További információk az emlékévvel kapcsolatban az alábbi link alatt találhatók: http://2013.szekesfehervar.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr925457594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása