Zsiráfnévadó nap Veszprémben

zsiráf_1.jpg

Fotó: www.facebook.com/veszprem.zoo.1

Sokat lehetett hallani az elmúlt két hónapban, hogy a veszprémi állatkert  első zsiráfbébije március 2-án megszületett. A kis zsiráf születésekor nem kapott nevet, ezért május 10-én névadó ünnepséget szerveznek a Zsiráfház előtti téren 11 órai kezdettel. 

Áprilisban számos új állat is érkezett külföldről Veszprémbe: mosómedvék, mocsári antilopok, bennett kenguruk, szurikáták. Így az állatkertbe nemcsak a kis zsiráf miatt érdemes ellátogatni, bár megható látvány, amikor etetés után köszönetképpen "megöleli" a gondozóját. Nekem volt szerencsém ezt látni. :)

Kisgyerekes családoknak kihagyhatatlan program: a látványetetések során nagyon sok érdekességeket lehet megtudni az állatokról.  A barátságos axisok vagy más néven pettyes szarvasok etetését a kisfiam a mai napig emlegeti.

DSC_0408.jpg

A gyerekek nagy kedvence még a Kölyökdzsungel és terrárium is, ahol  kipróbálhatják a Lajhár-utat vagy akár az állatszállító ládába is bemászhatnak. A játszóteret terráriumok szegélyezik, ahol különleges hüllők láthatók.

Hétvégén irány az Állatkert! :)  SZÉP kártyát elfogadnak!

Figyelem! 2014. május 31-én elveszik a 2012-ben SZÉP kártyára töltött összeg!

További info: www.veszpremzoo.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr726134987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása